Foto: Publicitātes foto

"Miles" ekorallija piektajā norises gadā ekonomiskas braukšanas iemaņas tiek pārbaudītas divos posmos. Pirmais posms tika aizvadīts 23. maijā Rīgā, savukārt otrais posms notiks 25. jūlijā maršrutā Rīga - Nītaure - Cēsis - Rīga. Visi no dalības maksas iegūtie līdzekļi tiks ziedoti invalīdu un viņu draugu apvienībai "Apeirons".

Otrā posma Rīga - Nītaure - Cēsis - Rīga maršruta garums būs apmēram 350 km, tas sastāv no grants un asfalta seguma. Šajā posmā notiks sacensības par vismazāko degvielas patēriņu un precīzāko uzdevumu izpildi.

Pirms distances automašīnu bākas tiks uzpildītas ar degvielu, tad aizzīmogotas un distances noslēgumā vēlreiz uzpildītas, lai izmērītu, kāds ir bijis degvielas patēriņš. Lai "miles" ekorallija rezultāti būtu salīdzināmi, dalībnieki tiek dalīti sešās grupās atbilstoši to transportlīdzekļu masai, dzinēja tipam un litrāžai.

Ekorallija starts un finišs plānots "Statoil" degvielas uzpildes stacijā Ādažos. Dalībniekiem 24. jūlijā līdz plkst. 15 tiks izsūtīta tabula regularitātes rallija laiku aprēķināšanai un regularitātes posmu attālumi un vidējie ātrumi.

Organizatori iesaka dalībniekiem laikus sarēķināt līdz startam sestdienas rītā. "Miles" ekorallijā nepieciešams nodrošināties ar Vidzemes karti, pildspalvu, strādājošu mobilo tālruni, hronometru (der arī mobilajā tālrunī esošais), kalkulatoru (der arī mobilajā tālrunī esošais), atļautas ir arī papildus navigācijas un distances mērīšanas iekārtas.

Startā dalībniekiem tiks izsniegta visa maršruta leģenda – sešas teksta leģendas posmu (posmi jāveic ievērojot CSN) un piecas regularitātes rallija posmu leģendas (posmi jāveic, sarēķinot ideālos laikus). Par katru sekundes nobīdi no ideālā laika regularitātes rallija posmos tiks pieskaitīti 10 ml pie patērētās degvielas.

"Miles" ekorallija uzvarētāji tiks noteikti, ņemot vērā abu posmu rezultātus. Ekorallija uzvarētāji tiks paziņoti 30. jūlijā, rezultātus un uzvarētāju vārdus publicējot portālā "Delfi", kā arī sazinoties ar katru personīgi.

"Miles" ekoralliju organizē DBS Autoskola un "Statoil Fuel & Retail Latvia".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!