Piektdien, 2. oktobrī, Viņas centrālajā laukumā pie pašvaldības ēkas startējis jau trešais ikgadējais "TopGear godalgu" konkurss. Jauno automobiļu karavānai un žūrijai no visām trim Baltijas valstīm labu ceļavēju novēlēja Viļņas mērs Remigijs Šimašus.

Uz starta līnijas nedēļu ilgajam ceļam no Viļņas līdz Tallinai stājās 17 jaunākie automobiļu modeļi. Līdz vakaram šos automobiļus klātienē Eiropas laukumā var aplūkot Viļņas iedzīvotāji un viesi. Apmeklētājiem ir iespēja apskatīt ne tikai sportiskos "Nissan Juke RS", "Renault Clio RS Trophy" un "Seat Leon Cupra 280", bet arī elektrisko "Kia Soul EV" un "Nissan e-NV200 Evalia". No greznākajiem auto var pieminēt jauno "Volvo XC90" un "Renault Espace".

"TopGear godalgas 2016" konkursā tiks noteikts ne tikai galvenā titula ieguvējs, bet arī uzvarētāji dažādās nominācijās. Vēl braucienam nesākoties, viens no karavānas automobiļiem titulu ir saņēmis – to tradicionāli piešķīra Viļņas mērs, kura izvēle šoreiz bija par labu elektriskajam mikroautobusam "Nissan e-NV200 Evalia". Šimašus savu izvēli pamatoja ar to, ka savu balsi atdod par nākotni un ka tieši elektriskajos automobiļos viņš to arī saskata.

Atgādinām, ka pērn "TopGear godalgu" konkursā iepriekšējais Viļņas mērs savu speciālo balvu piešķīra sportiskajam kabrioletam "BMW M4", kamēr "TopGear" žūrija brauciena finālā galveno titulu piešķīra Nirburgringā visātrākajam priekšpiedziņas hečbekam "Renault Megane RS 275 Trophy".

Sestdien, 3. oktobrī, "TopGear godalgas 2016" karavāna dosies uz sacīkšu trasē tiks pārbaudītas sportisko automobiļu braukšanas īpašības, bet vakarā 17 jauno modeļu kolonna piestās Panevēžā. Latvijā "TopGear" konkursa karavāna ieradīsies pirmdien, 6. oktobrī, bet godalgu ieguvēji tiks paziņoti 8. oktobrī Tallinā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!