Sestdien, 3. oktobrī, "TopGear godalgas 2016" karavāna devās uz kartingu trasi Panevēžā, lai pārbaudītu dinamiku un vadāmību visiem 16 konkursam pieteiktajiem automobiļiem – sākot šai trasei kā radīto "Renault Clio RS Trophy" un beidzot ar kosmosa kuģi "Volvo XC90".

Protams, vislabākos rezultātus uzrādīja "Nissan Juke Nismo RS", jau minētais "Renault Clio RS Trophy" un Nirburgringā savulaik trases apļa rekordu priekšpiedziņas automobiļiem uzstādījušais "Seat Leon Cupra 280". Tomēr arī ģimeniskie automobiļi, piemēram, "Toyota Avensis" un "Renault Espace" parādīja, ka nebaidās no straujākiem pagriezieniem.

Uz kartinga trasi novērtēt jaunos automobiļus bija ieradušās arī "Autoledi.lt" portāla pārstāves. Dāmas, kuras radušas pie sportiskākiem auto, bija patīkami pārsteigtas par "Volvo XC90", "Renault Espace" un "Kia Sorento" necerēti labo sniegumu trasē. "Autoledi.lt" simpātija tiks paziņota līdz ar citiem "TopGear godalgu 2016" tituliem 8. oktobrī Tallinā.

Pēc kartinga trases "TopGear" karavāna devās uz Paņevēžas centru, kur slēgtā laukumā apmeklētājiem demonstrēja dažādus zinātniskos trikus, kurus bija sarūpējuši Tartu centra AHHAA pārstāvji. Savukārt bērni varēja sacensties dragreisa disciplīnā ar elektriskajiem automobiļiem.


"TopGear godalgu 2016" karavānas atrašanās vietu "Google" kartē reālajā laikā varat apskatīt ŠEIT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!