Foto: Publicitātes foto

Pirms sešiem mēnešiem Frankfurtes autoizstādē "Volkswagen" (VW) atzīmēja jaunā "Tiguan" pasaules pirmizrādi. Tagad ir sākta jaunās, jau otrās paaudzes "Tiguan" pasūtījumu pieņemšana. Uzsākot tirdzniecību, būs pieejamas trīs modeļa versijas, kuru cena Latvijā būs no 21 583 eiro.

Uzsākot tirdzniecību, būs pieejamas trīs dzinēja un pārnesumkārbas komplektācijas – 150 zirgspēku divlitru dīzeļdzinējs ar manuālo vai divsajūgu automātisko DSG pārnesumkārbu un "4Motion" pilnpiedziņu, kā arī 180 ZS divlitru benzīna turbomotors ar DSG un pilnpiedziņas sistēmu.

Jaunais "Tiguan" ir pirmais VW apvidus automobilis, kura pamatā ir modulārā platforma MQB. Ir samazināts arī automobiļa svars salīdzinājumā ar priekšteci. Tajā pašā laikā salonā ir vairāk vietas, bet bagāžas nodalījums ir par 145 litriem plašāks. Vēl lielāku telpu sniedz standartaprīkojumā iekļautais aizmugurējais sēdeklis, ko iespējams bīdīt līdz 18 centimetru diapazonā.

Tradicionālo mērinstrumentu paneļa pulksteņu vietā ir 12,3 collu ekrāns. Tāpat jaunajam "VW Tiguan" pieejams priekšējā vējstikla projekcijas ekrāns, kas šīs markas apvidus automobiļiem tiek piedāvāts pirmo reizi. Vēl spēkratu iespējams aprīkot ar panorāmas stikla jumtu.

Papildus aprīkojuma sarakstā vēl ir stūresrata apsilde, sēdekļi ar masāžas funkciju, video novērošanas sistēma pa virsbūves perimetru, adaptīvā kruīza kontrole, kā arī iespēja bagāžnieka vāku atvērt, pavicinot kāju zem automobiļa bufera.

Jaunais "VW Tiguan" tiks piedāvāta multimediju sistēma ar piecu vai astoņu collu skārienjutīgo ekrānu, kā arī "Apple CarPlay" un "Android Auto" operētājsistēmu atbalstu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!