Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 12. decembrī, pirmizrādi kinoteātri "Splendid Palace" ieraudzīja divi darbi: īsfilma "Drift Camp", kas ir Latvija drifta komandas "HGK Racing Team" un filmu studijas "Robyworks" kopdarbs, un filma "Latvian Rocket" – dokumentāls režisora un operatora Roberta Vītola atskats uz HGK komandas ceļu uz vienu no "Fomula Drift" posmiem Amerikā.

Abas filmas ir kā iedvesmas avots tam, ka ar darbu un mērķtiecību iespējams teju neiespējamais, un tās ir arī baudījums īstiem automīļiem – motora rūkoņa, riepu svilināšana un mežonīgs ātrums pasaules līmeņa motorsporta zvaigžņu izpildījumā.

Šī nebūt nav pirmā reize, kad puiši savu stāstu ir atvēruši pasaulei. Šāgada pavasarī viņi pārsteidza auditoriju ar filmu "Badass Latvian", kas izpelnījās lielu uzmanību, kā arī ieguva prestižā Londonas motorfilmu festivāla (London Motor film festival 2016) skatītāju simpātiju balvu.

Filmas "Drift Camp" varoņi Mets Pauers (Matt Powers) un Raiens Tuerks (Ryan Tuerck), kuri Amerikā ir labi zināmi un atzīti drifteri, ciemojās pie sava sacensību biedra Kristapa Bluša. Viņš ir vienīgais latvietis, kurš tik augstu ticis "Formula Drift" sacensībās ASV.

Filmas papildu seansu būs iespējams redzēt vēl arī šo piektdien, 16. decembrī, "Kino Citadele" pulksten 19.50.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!