Foto: Publicitātes foto

Otrdien 18. aprīlī, "Volkswagen" (VW) Latvijā uzsāk jaunā flagmaņa "Arteon" iepriekšpārdošanu. Pirmās automašīnu piegādes klientiem ir plānotas šī gada jūlija sākumā.

Šobrīd pasūtīšanai ir pieejami gan "Arteon", gan "Arteon R-Line" ar benzīna un dīzeļa dzinējiem, kas nodrošina līdz 280 ZS ar TSI motoru un 240 ZS ar "TDI BiTurbo" agregātu. Abām jaudīgajām versijām standartaprīkojumā ietilpst DSG automātiskā transmisija un "4Motion" pilnpiedziņa.

"Arteon" modelis atspoguļo VW vīziju par "premium" klases auto – tas apvieno klasiskas sporta automašīnas dizaina elementus ar fāstbeka eleganci un ietilpību par samērā pieejamu cenu. Automobilis ir arī gana praktisks – tam ir 2841 mm riteņu garenbāze un bagāžnieka tilpums no 563 līdz pat 1557 litriem.

Jaunais VW modelis ir pieejams ar priekšpiedziņu vai pilnpiedziņu, kā arī digitalizētiem ekrāniem un vadības ierīcēm. Tas ir aprīkots arī ar interaktīvo informācijas ekrānu, atlokāmo ekrānu un jauno, ar žestiem vadāmo "Discover Pro" informācijas un izklaides sistēmu 9,2 collu lielajā ekrānā.

"Arteon" adaptīvās kruīza kontroles (ACC) sistēma ņem vērā arī tādus datus, kā braukšanas ātruma ierobežojumus un maršruta informāciju, automātiski koriģējot braukšanas ātrumu.

Navigācijas sistēmas savienojumā ar dinamiskām gaismām nodrošina ceļa līkumu izgaismošanu pirms autovadītājs ir iebraucis līkumā.

Otrās paaudzes ārkārtas palīdzības sistēma "Emergency Assist" sniedz papildu drošību – gadījumā, ja autovadītājs ārkārtas iemeslu dēļ nespēj turpināt vadīt automašīnu, sistēma ne tikai samazina ātrumu līdz pilnīgai apstāšanai, bet arī novirza to labajā joslā, lai netraucētu aizmugurē esošajām automašīnām.

Jauno "Arteon" pēc izvēles var papildināt arī ar elektriski vadāmo stikla jumta lūku, automātisku gaisa kondicionēšanas sistēmu ar trīs zonu temperatūras kontroli (tai skaitā gaisa kvalitātes sensoriem un alergēnu filtriem), masāžas funkciju priekšējiem sēdekļiem, apsildāmo ādas stūri, divu toņu "Nappa" ādas salona apdari un citiem papildu aprīkojumiem.

Latvijā modeļa sākumcena ir 32 000 eiro, un šī versija būs pieejama jau šī gada rudenī. Savukārt jaudīgākās komplektācijas "Arteon" cena ir 45 587 eiro par "R-Line" versiju ar 280 Zs TSI benzīna motoru un 46 393 eiro par "R-Line" versiju ar 240 ZS TDI dīzeļa motoru.

VW modeļu klāstā "Arteon" ierindojas virs "Passat". Jaunais VW modelis tiks ražots Vācijas rūpnīcā, kas atrodas Emdenē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!