Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" izgatavojusi vairākus tūkstošus automobiļu ar vienādu šasijas numuru (VIN) un šie spēkrati tika eksportēti uz Āziju, raksta izdevums "Handelsblatt". "Audi" gan šādu mahināciju noliedz un neko vairāk nepaskaidro.

Dokumentus, kas liecina par izgatavotiem automobiļiem ar vienādu VIN numuru, nejauši atklāja Vācijas prokuratūras darbinieki. Tos atrada, pētot lietvedību par "dīzeļgeitu", kas skar arī dažus "Audi" modeļus.

Izmeklētāji pagaidām nespēj nosaukt iemeslu, kādēļ "Audi" ko tādu varētu būt darījis. Tāpat pagaidām nav arī izvirzītas kādas oficiālas apsūdzības. Tūkstošiem automobiļu ar vienādu šasijas numuru esot eksportētas uz Ķīnu, Dienvidkoreju un Japānu.

"Audi" paziņojis, ka neko nezina par tamlīdzīgām manipulācijām ar VIN numuriem. "Mūsu rīcībā nav informācijas, ka kāds VIN numurs kādam "Audi" būtu piešķirts vairāk nekā tikai vienu reizi," paziņojis "Audi" runasvīrs.

VIN ir unikāls 17 zīmju numurs, kas katram automobilim tiek piešķirts ražošanas procesā. Saskaņā ar Eiropas Savienības un Vācijas likumiem, VIN numurs nedrīkst atkārtoties biežāk kā reizi 30 gados. Gadījumā, ja automobiļi iegūst vienādu šasijas numuru, var rasties problēmas transportlīdzekļa reģistrēšanas procesā un dažādās pārbaudēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!