Foto: Publicitātes foto

Čehu autoražotāja "Škoda" flagmaņa modelis pārdzimis jaunā paaudzē – jaunais "Superb Combi" ir vēl lielāks un piedāvā modernāku dizainu un plašu jauno tehnoloģiju klāstu.

Jaunais "Superb Combi" tagad var lepoties ar cd 0,25 aerodinamiskās pretestības koeficientu un sešiem moderniem dzinēju variantiem, ir efektīvāks nekā jebkad agrāk un ar jaudas diapazonu no 150 ZS līdz 265 ZS. Spēka pārvadu klāstā ir pie elektrotīkla pieslēdzams hibrīds ar vairāk nekā 100 kilometru elektrisko sniedzamību un 1,5 TSI benzīna dzinējs ar daļēja hibrīda elektroauto sistēmu (mild hybrid), kas "Superb" modelī ir jaunums.

Jauno "Superb Combi" var acumirklī atpazīt pēc astoņstūrainās radiatora restes un aso formu "LED Matrix" priekšējiem lukturiem ar jauno "Crystallinium" dizaina elementu. Papildaprīkojumā pieejami LED aizmugurējie lukturi ar animētiem pagriezienu rādītājiem.

"Škoda Superb Combi" salonā ir 13 collu informācijas un izklaides sistēmas displejs un pārkārtota viduskonsole, no kuras pārnesumu pārslēga svira pārvietota uz stūres statni.

Pirmo reizi papildaprīkojumā ir pieejams paplašinātās realitātes displejs. "Škoda Smart Dials" spiedpogas un balss asistente "Laura", ko drīzumā papildinās sarunrobots "ChatGPT", atvieglo daudzu automobiļa un informācijas un izklaides funkciju vadību, nodrošinot informāciju, kas sniedzas ārpus automobiļa ekosistēmas. Starp jaunumiem ir arī tālruņa glabātuve ar induktīvo 15 vatu ātro uzlādi un viedtālruņa ventilāciju, kā arī mugurai saudzīgi "Ergo" sēdekļi ar desmit pneimatiskiem masāžas spilventiņiem.

"Superb Combi" ir labi aprīkots gariem ceļojumiem, jo tā bagāžas nodalījuma ietilpība ir 690 litri – par 30 litriem lielāka nekā tā priekšgājējam. Vairāk vietas tagad ir arī virs braucēju galvām.

Jaunākais "Superb" modelis Latvijā ieradīsies aprīļa sākumā, kad to varēs apskatīt un izmēģināt pie "Škoda" dīleriem. Auto būs apskatāms arī aprīļa beigās notiekošajā auto izstādē Ķīpsalā. Jaunais "Superb" jau pieejams pasūtījumiem, sākot no 33 030 eiro un no 34 220 eiro "Superb Combi" versijā ar 1,5 TSI benzīna dzinēju un sepitņpakāpju automātisko DSG ātrumkārbu.

Līdz šim "Superb" Latvijā ir novērtēts uzņēmumu un arī privātpersonu vidū un tas sastāda 9% no kopējām "Škoda" jauno auto reģistrācijām gadā.

Foto: Publicitātes foto

Jaunais "Superb Combi", ko ražo "Volkswagen Group" rūpnīcā Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, ir gatavs turpināt savu priekšgājēju panākumus. "Škoda" pirmo "Combi" piedāvāja 2009. gadā kā daļu no otrās modernās "Superb" paaudzes. Modeļa trešajā modernajā paaudzē šis virsbūves variants kļuva ļoti populārs – 2016. gada "Combi" veidoja aptuveni 54 % no kopumā saražotajiem aptuveni 860 000 automobiļiem. Vācijā, kas ir lielākais "Škoda" tirgus pasaulē, vairāk nekā 90 % no visiem "Superb" automobiļiem, ko piegādāja klientiem, bija tieši "Combi" modeļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!