Foto: Publicitātes foto

Oficiālais "Ford F-150" importētājs un izplatītājs Eiropā "Hedin US Motors" paziņojis, ka gatavojas izplatīt pasaulē visvairāk pārdoto pikapu arī Latvijā. Ikoniskais "F-150" no aprīļa būs pieejams pie "Auto Blitz".

"Ford F-150" ir pikapu pikaps: pateicoties panākumiem ASV un Kanādā, "F-150" ir pasaulē vislabāk pārdotais pikaps. Neskatoties uz to, ka "F-150" nekad nav oficiāli tirgots Eiropā, šī gada sākumā tas piedzīvoja savu Eiropas pirmizrādi Zviedrijā, Vācijā, Igaunijā, Rumānijā, un tagad Latvija ir nākamā.

Pateicoties tam, ka "Hedin US Motor" ir oficiālais "F-150" importētājs un izplatītājs Eiropas tirgū, "Ford" servisa tīklā Eiropā būs pieejamas ne tikai automašīnas, bet arī rezerves daļas un aksesuāri. Agrāk ikviens, kurš vēlējās braukt ar "F-150" Eiropā, bija atkarīgs no privātā importa. Iespēja iegādāties automašīnu, izmantojot oficiālos izplatītājus, tagad padara gan automašīnas iegādi, gan automašīnas lietošanu un apkalpošanu drošāku un vienkāršāku.

Lai ASV ražotā automašīna varētu sākt braukt pa Latvijas ceļiem, tai ir jāveic automašīnas homologācija atbilstoši Eiropā pastāvošajai kārtībai. Eiropas "Ford F-150" tiek sertificēti Brēmerhāfenē, Vācijā. Specializētajā darbnīcā automašīnai tiek veiktas daudzas izmaiņas, īpaši apgaismojuma un elektroinstalācijas nomaiņa, kā arī programmatūras pielāgošana navigācijas sistēmai, kā arī informācijas un izklaides sistēmai. Viss ir dokumentēts oficiālajā servisa uzskaitē, tāpēc oficiālo "Ford" mazumtirgotāju un darbnīcu tehniķi var viegli redzēt, kā automašīna ir uzbūvēta.

Leģendārais "Ford F-150" ir pikaps pasaules segmentā dominē jau vairāk nekā četrdesmit gadus. "F-150" ir veidots kā izturīgs darba zirgs, kas var droši izturēt laika pārbaudi. Cita starpā vilktspēja un kravnesība izceļas salīdzinājumā ar citiem konkurentiem, un bezkompromisa jauda, inteliģentās funkcijas un dizains padara "F-150" par automašīnu, kas apmierina visas vajadzības. Pateicoties salona telpai, kas viegli konkurē pat ar ietilpīgākajiem SUV, tas vienlaikus ir gan universālis, gan kravas automašīna.

Ikviena "F-150" virsbūve ir izgatavota no īpaša alumīnija sakausējuma un balstās uz augstas izturības tērauda rāmja. Tāpat šis automobilis ir aprīkots ar dažādām vadītāja modernām palīgierīcēm, piemēram, palīdzot vadīt piekabi, braucot atpakaļgaitā.

Latvijā būs pieejami šādi "F-150" modeļi: "XLT 5.0 V8 EcoBoost" (410 ZS), "Lariat 5.0 V8 EcoBoost" (410 ZS), "Limited 3.5 PowerBoost Hybrid" (430 ZS) un "Raptor 3.5 High-Output" (460 ZS). Atkarībā no versijas Latvijā "Ford F-150" maksā no 79 līdz pat 148 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!