Amerikāņu koncerns "General Motors" (GM) piedāvājis Krievijas autoražotājam "AvtoVAZ" savu palīdzību "Lada 4x4" (Ņiva) apvidus automobiļa modernizācijā, vietējiem medijiem paziņojis "AvtoVAZ" prezidents. Atgādināsim, ka "Ņiva" bez būtiskiem uzlabojumiem tiek ražota jau 30 gadus.

Uzreiz jāatgādina, ka uz modernizētas "Ņiva" platformas tiek ražots arī "Chevrolet Niva" apvidus automobilis, ko ražo kopuzņēmumā "GM-AvtoVAZ". Turklāt vecā "Ņiva" šobrīd pieejama ar "Lada 4x4" nosaukumu, jo "Niva" preču zīme pārgājusi kopuzņēmuma īpašumā, ko "AvtoVAZ" patstāvīgi izmantot vairs nedrīkst. Gaidāms, ka līdz ar "Chevrolet Niva" tiks modernizēts arī "Lada 4x4".

Pēc "AvtoVAZ" prezidenta vārdiem, tuvākajā laikā autoražotājam jāsagatavo savi priekšlikumi "Lada 4x4" modeļa modernizācijai. Kādu tieši palīdzību GM sniegs šajā projektā, pagaidām netiek precizēts.

Atgādināsim, ka "Lada 4x4" tiek ražota no 1977.gada, kad to vēl sauca par "Ņiva". Pirmo reizi modelis tika atjaunināts 1994.gadā, kad tam tika modernizēta virsbūves aizmugurējā daļa un dzinēja barošanas sistēma. Savukārt no 2001.gada apvidnieks tiek aprīkots ar 1,7-litru benzīna motoru.

Pēdējo reizi "Lada 4x4" tika modernizēts aptuveni pirms gada, kad tam tika mazliet atjaunināts eksterjers un interjers, kā arī uzstādīta jauna sadales kārba un kardāna pārvads.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!