Foto: Publicitātes foto
Kompānija "Audi" publicējusi oficiālo informāciju un attēlus ar jaunās paaudzes "A6 Allroad Quattro" universāli, kas plašākai publikai tika prezentēts pašlaik notikušajā Detroitas autoizstādē.

Jaunais "Audi A6 Allroad Quattro" ieturēts līdzīgā stilā kā tā priekštecis – salīdzinājumā ar standarta "A6" universāli tam ir par sešiem centimetriem paaugstināts klīrenss, plastmasas aizsargi pa virsbūves perimetru un papildus aizsardzība automobiļa apakšai. Tāpat "Allroad" jau standartā iegūs pneimatisko balstiekārtu, kas ļauj klīrensu atkarībā no braukšanas apstākļiem variēt diapazonā no 15 līdz 35 cm.

Sākotnēji "Audi A6 Allroad Quattro" pircēju izvēlei būs četri dzinēji – 310 zirgspēku jaudīgs (440 Nm) trīslitru kompresormotors un trīslitru dīzeļdzinējs, kas atkarībā no modifikācijas attīsta 204, 245 vai 313 ZS. Pēdējam no minētajiem ir divas turbīnas un 650 Nm. No vietas līdz 100 km/h šāds paaugstinātas pārgājības universālis paātrinās 5,6 sekundēs – par 0,3 sekundēm ātrāk nekā versijā ar benzīna motoru.

Bāzes versijā "Audi A6 Allroad Quattro" iegūs septiņpakāpju sekvenciālo "S tronic" pārnesumkārbu, bet versijā ar jaudīgāko dīzeļdzinēju – astoņpakāpju automātisko. Tāpat visām modifikācijām būs pilnpiedziņas sistēma, bet jaudīgākajās versijās tas iegūs arī aizmugurējās riteņu ass aktīvo diferenciāli.

Visādi citādi "Audi A6 Allroad Quattro" maz ar ko atšķirsies no standarta "A6" universāļa "Avant".

Tirdzniecībā Eiropā jaunais "Audi A6 Allroad Quattro" nonāks jau šopavasar un maksās no 54 600 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!