Foto: Publicitātes foto

Kompānija "BMW" un itāliešu autodizaina studija "Zagato" aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajā "Pebble Beach Concours d'Elegance" pasākumā Kalifornijā, ASV, prezentēja savu kārtējo kopdarbu – konceptuālu rodsteru. Automobilis ieturēts līdzīgā stilā, kā abu kopīgais kupejas prototips, kas tika parādīts vēl pavasarī.

Rodsters, kas izgatavots un samontēts rokām sešās nedēļās, aprīkots ar "BMW" trīslitru, sešcilindru benzīna turbopūtes dzinēju, kas attīsta 406 zirgspēku jaudu. Šāds jaudas pieaugums no standarta 340 ZS panākts, palielinot turbopūtes spiedienu un uzstādot citādu izplūdes sistēmu.

Tāpat kā jau pazīstamā "BMW" un "Zagato" kopīgā kupeja, arī rodsters izgatavots vienā eksemplārā un tam nav praktiski nekādu kopīgu virsbūves detaļu ar sērijveida "BMW Z4".

Kā norāda "BMW", pagaidām tamlīdzīgu kupeju vai rodsteru sērijveida ražošanā nav plānots ieviest. Tomēr, ja potenciālie klienti izrādīs interesi, tamlīdzīgs spēkrats varētu nonākt ierobežotas sērijas ražošanā. Tajā pašā laikā "BMW" uzsver, ka tādā gadījumā tas maksātu divkārt dārgāk nekā standarta "BMW Z4".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!