Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu kompānija "Tesla Motors" savu jaunāko elektromobili "Model S" tagad piedāvā arī Eiropas tirgum. ASV šis luksusa sedans nopērkams jau no jūnija, bet Eiropā tas būs pieejams tikai jaudīgākajās versijās. Vācijā "Tesla Model S" maksās no 71 400 eiro.

Eiropas tirgum "Tesla Motors" piedāvās "Model S" komplektācijā vai nu ar 60 kWh, vai 85 kWh litija akumulatoru komplektu, kamēr ASV tirgū pieejamais bāzes versijas 40 kWh akumulators Eiropai ies secen. Visjaudīgākā modifikācija Vācijā maksās 109 150 eiro.

60 kWh modifikācijā "Tesla Model S" ar pilnu uzlādi spēj nobraukt līdz 370 km distanci, bet 80 kWh versijā – līdz pat 480 km. Atkarībā no modifikācijas elektriskais sedans līdz 100 km/h paātrinās nepilnās septiņās vai sešās sekundēs.

Kā norāda "Tesla Motors", tad Eiropā šis modelis ir nedaudz dārgāks nekā ASV, jo šeit ir augstāks pievienotās vērtības nodoklis, augstas transportēšanas izmaksas no rūpnīcas Kalifornijā, kā arī modelim veiktas nelielas izmaiņas atbilstībai Eiropas Savienības standartiem. "Mūsu mērķis ir gūt vienādu peļņu no automobiļa neatkarīgi no vietas pasaulē, kurā tas tiek piedāvāts," uzsver "Tesla Motors" viceprezidents Džordžs Blakenšips.

Tomēr pasūtinot "Tesla Model S" līdz šāgada 31. decembrim, autoražotājs akcijas ietvaros piedāvā 1 700 eiro atlaidi.

Visi "Tesla Model S" elektromobiļi saņem astoņu gadu rūpnīcas garantiju vai arī līdz 160 – 200 tūkst. kilometru nobraukumam (atkarībā no versijas). Dārgākajai versija nobraukuma ierobežojuma attiecībā uz garantiju nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!