Foto: Publicitātes foto

Britu sportisko automobiļu ražotājs "McLaren Automotive" publicējis video ar "P1" superauto prototipu, kam šobrīd tiek veikti izmēģinājuma braucieni un kā izskats pagaidām ir daļēji maskēts.

Kā sola ražotājs, "McLaren P1" par 97 procentiem saglabās dizainu no aizvadītajā rudenī Parīzes autoizstādē prezentētā koncepta. Sērijveida versijai atšķiršoties tikai priekšējais buferis, bet aizmugurējā daļa kļūs šaurāka, lai vairāk atklātu spēkrata mehāniskos mezglus.

"McLaren P1" būs aprīkots ar tādu pašu dzinēju kā jau pazīstamais "MP4-12C" modelis, tomēr jaunā superauto gadījumā jauda tiks palielināta līdz 800 zirgspēkiem. Tāpat automobilim būs F1 stila KERS sistēma, kas īslaicīgi, piemēram, apdzīšanas manevrā, sniegs papildus jaudu.

Britu sportisko automobiļu ražotāja mērķis ir ar šo spēkratu uzstādīt ātrāko apļa laiku leģendārajā Nirburgringas trasē, Vācijā.

"McLaren P1" tiks izgatavots 500 vienību ierobežotā sērijā. Tirdzniecībā jaunais superauto nonāks vēl līdz šāgada beigām un maksās nepilnu miljonu eiro.

Ja video neizdodas noskatīties iegultā veidā, aplūkojiet to šeit!

2012. gada septembrī Parīzes autoizstādē prezentētais "McLaren P1" dizaina koncepts:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!