Kompānija "AvtoVAZ" šogad plāno kārtējo reizi modernizēt apvidus automobili "Lada 4x4" ("Ņiva"). Neskaitot izmaiņas krāsošanas tehnoloģijā, kas ļaus virsbūvei rūsēt pieckārt lēnāk, Krievijas autoražotājs savam leģendārajam apvidniekam veiks vēl 10 izmaiņu konstrukcijā. Pirmie modernizētie "Lada 4x4" no konveijera noripos aprīlī.

Viena no izmaiņām būs kardāna krustiņu aizstāšana ar gultņiem, kas, pēc autoražotāja ieceres, braucot samazinās vibrācijas un troksni. Vēl viens jauninājums būs dienas gaitas lukturi. Tāpat tiks mainīts lukturu ieslēgšanas algoritms – dienas gaitas lukturus vai tuvās gaismas varēs ieslēgt tikai tad, ja darbojas dzinējs. Šāds risinājums taupīšot akumulatoru.

Modernizētais "Lada 4x4" iegūs arī divpunktu vējstikla mazgātāju sprauslas, kā arī visu logu stiklu tonējumu.

Šobrīd "Lada 4x4" pieejams ar trīs vai piecu durvju virsbūvi. Visas modifikācijas tiek komplektētas ar 1,7-litru benzīna dzinēju, kas attīsta 83 zirgspēku jaudu. Bāzes cena Krievijā ir no 345 700 rubļu (5 980 latu). Automobilis pieejams arī Eiropas valstīs. "Lada 4x4" ražošanu plānots pārtraukt 2017. vai 2018. gadā – 40 gadus pēc tā debijas. Nākamās paaudzes "Lada 4x4" tikšot prezentēta nākamgad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!