Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Nissan" Eiropas tirgum ieviesusi jau otro "Nismo" modifikāciju kādam no saviem modeļiem – šoreiz to ieguvis "370Z", pievienojoties analoģiskai "Juke" modifikācijai. Plašākai sabiedrībai automobilis tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

"Nissan 370Z Nismo" būs pieejmas tikai kupejas versijā ar sešpakāpju mehānisko pārnesumkārbu. Lai arī "370Z Nismo" jau ir nopērkams Ziemeļamerikā un Japānā, Eiropas tirgum šī versija tika nedaudz pārveidota, pielāgojot to Eiropas ceļu apstākļiem un pircēju gaumei.

Gluži kā "Juke Nismo", arī ikviena "370Z" modelī veiktā izmaiņa ir rūpīgi pārdomāta un balstās uz "Nismo" autosporta pieredzi. Izmaiņas dizainā noteikuši uzlabojumi aerodinamikā. Automobiļa priekšdaļas dizains ir agresīvāks un uzlabo gaisa plūsmu zem automobiļa, kas savukārt nodrošina labāku stabilitāti, braucot lielā ātrumā un pagriezienos. Šo piespiedējspēku papildina pārveidotā balstiekārta un šasija, kas vēl vairāk uzlabo stabilitāti un dinamisko vadību gan uz ielas, gan trasē.

Citi dizaina uzlabojumi ietver īpašās sarkanās "Nismo" svītras, kas redzamas gan automobiļa priekšā, gan aizmugurē, gan uz sānu spoguļiem. "370Z" aprīkots arī ar oriģināla dizaina tumši pelēkiem "Nismo" 19 collu kaltajiem vieglmetāla diskiem ar sarkanām bremžu skavām un platām augstas veiktspējas riepām. Aizmugurē uzstādīts jauns spoileris.

Automobiļa salona ergonomija tagad ir vēl vairāk vērsta uz autovadītāju. Stūre apšūta ar alkantaru un ādu. Sporta sēdekļi ir pilnībā elektriski regulējami, ar īpašām "Nismo" emblēmām un sarkanām vīlēm. Noslēdzošais elements ir numurēta "Nismo" plāksnīte, kas uzsver katra "370Z Nismo" ekskluzivitāti.

Salīdzinot ar standarta "Nissan 370Z", jaunajai "Nismo" versijai 3,7-litru V6 dzinēja jauda palielināta par 16 zirgspēkiem – līdz 344 ZS. Rezultātā motors ir atsaucīgāks zemo un vidējo apgriezienu diapazonā un ļauj kupejai līdz 100 km/h paātrināties 5,2 sekundēs.

Tāpat automobilim ir spēcīgākas bremzes, kā arī sportiskāka skanējuma izplūdes sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!