Foto: Publicitātes foto

Austrālijas kompānijas "Holden" sporta nodaļa "Holden Special Vehicles" izstrādājis visjaudīgāko un visātrāko automobili, kāds jelkad ražots šajā valstī. Šo tituli ieguvis jaunās paaudzes "GTS", kas izgatavots uz nesen prezentētā "Holden VF Commadore" bāzes.

"HSV GTS" aprīkots ar 6,2-litru V8 kompresormotoru, kas aizgūts no iepriekšējās paaudzes "Chevrolet Corvette", bet pašlaik tiek izmantots arī "Chevrolet Camaro ZL1" modifikācijā. Dzinējs attīsta 585 zirgspēku jaudu un 740 ņūtonmetru griezes momentu. Spēka agregātu iespējams sajūgt vai nu ar sešpakāpju manuālo, vai automātisko pārnesumkārbu.

Austrālijas visātrākais automobilis līdz 100 km/h paātrinās 4,5 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

"HSV GTS" no standarta modeļa atšķiras vēl ar sportiska skanējuma izplūdes sistēmu, uzlabotu dzinēja un transmisijas dzesēšanu, citādu aizmugurējo balstiekārtu, regulējamiem amortizatoriem, sešcilindru bremžu skavām un 20 collu riteņiem. Tāpat spēkratam ir "Driver Preference Dial" sistēma, kas maina dažādus iestatījumus atkarībā no izvēlētā režīma – "Touring", "Sport", "Performance" un "Track".

Tirdzniecībā Austrālijā "HSV GTS" nonāks septembrī un maksās no aptuveni 55 tūkstošiem latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!