Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" publicējusi pirmo oficiālo informāciju un attēlus ar "Sport quattro laserlight" prototipu, kas tiks prezentēts nākamnedēļ notiekošajā Patērētāju elektronikas izstādē (CES) Lasvegasā, ASV.

Jaunais koncepts ir 2013. gada rudenī Frankfurtē prezentētā "Audi Sport quattro" koncepta pilnveidotā versija. Kā jau liecina jaunā prototipa nosaukums, tajā uzsvars likts uz lāzera tehnoloģiju priekšējiem lukturiem.

Šie lāzera starmeši izmantoti gan tuvajai, gan tālajai gaismai. "Audi" uzsver, ka tie rada trīskārt vairāk gaismas nekā diožu lukturi un izgaismo līdz pat 500 metrus ceļa.

Tāpat kā oriģinālais prototips, arī "Audi Sport quattro laserlight" aprīkots ar hibrīda spēka agregātu, kas apvieno četrlitru V8 biturbo dzinēju un elektromotoru. Hibrīda kopējā jauda ir 700 zirgspēku, bet griezes moments sasniedz 800 ņūtonmetru.

Šāds hibrīds līdz 100 km/h paātrinās 3,7 sekundēs un maksimāli sasniedz 305 km/h. Turklāt interesanti, ka tā vidējais degvielas patēriņš, pēc ražotāja datiem, ir 2,5 litri benzīna uz 100 km. Tikai ar elektroenerģiju tas spējīgs nobraukt 50 kilometru.

Pērn rudenī prezentētais "Audi Sport quattro" koncepts:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!