Foto: Publicitātes foto

Šveices kompānija "Rinspeed" izstrādājusi bezpilota automobili "XchangE" uz amerikāņu elektromobila "Tesla Model S" bāzes. Plašākai sabiedrībai šis ceļojumiem divatā paredzētais automobilis pirmo reizi tiks parādīts martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Konceptuālais bezpilota elektromobilis aprīkots ar sistēmu, kura ļauj tai sazināties ar citiem spēkratiem satiksmē un atpazīt ceļu infrastruktūras objektus. Visi gūtie dati tiek nosūtīti uz speciālu mākoņservisu, kuram automobilis piekļūst ar mobilā interneta (LTE) palīdzību un uzzina, piemēram, par ceļu remontiem vai citiem šķēršļiem plānotajā maršrutā.

Atšķirībā no standarta "Tesla Model S" šim konceptam stūresrats novietots priekšējā paneļa centrā. Savukārt praktiski viss priekšējais panelis ir pārbūvēts par lielu ekrānu, kas ir 1,2 metrus plats.

"Rinspeed XchangE" prototipa priekšējie sēdekļi ir regulējami 20 pozīcijās. Sēdekļus var pagriezt arī pretēji braukšanas virzienam un abi pasažieri, braucot bezpilota režīmā, tikmēr var gulēt vai skatīties salona aizmugurējā daļā iebūvētajā 32 collu ekrānā, kas regulējams ar žestu palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!