Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Renault" oficiāli atklājusi īpaši sportisko "Megane RS" modifikāciju "275 Trophy", kas pamatā paredzēta braukšanai pa trasi.

Visticamāk, ar šo spēkratu "Renaultsport" centīsies uzstādīt Nirburgringas trases rekordu sērijveida priekšpiedziņas automobiļiem, šo titulu atgūstot no "SEAT Leon Cupra", kas Vācijas leģendārās trases apli nobrauca septiņās minūtēs un 58,44 sekundēs.

"275 Trophy" modifikācijā divlitru turbomotors salīdzinājumā ar jau pazīstamo "Megane RS" kļuvis par 10 zirgspēkiem jaudīgāks un tagad sasniedz 275 ZS. Tikmēr griezes moments palicis iepriekšējais – 360 ņūtonmetru (pieejams diapazonā no 3000 līdz 5000 apgr./min).

Jaunā automobiļa dinamiskie raksturlielumi pagaidām netiek atklāti, tomēr atgādinām, ka sportiskais "Megane RS" ar 265 ZS no vietas līdz 100 km/h paātrinās sešās sekundēs un maksimāli sasniedz 254 km/h.

"275 Trophy" izgatavots uz "Megane RS" bāzes ar īpaši sportisko "Cup" balstiekārtu. Automobilim ir pašbloķējošais diferenciālis priekšējiem riteņiem, titāna sakausējuma "Akrapovič" izplūdes sistēma, 19 collu riteņu diski ar "Michelin Pilot Sport Cup 2" riepām, kā arī "Ohlins" regulējamie amortizatori, kas pieejami par papildus samaksu.

Interjerā uzstādīti "Recaro" sēdekļi, kas pāršūti ar ādu un alkantaru. Uz dekoratīvajiem sliekšņiem ir speciāla plāksnīte ar automobiļa individuālo kārtas numuru.

Interesenti "Renault Megane RS 275 Trophy" varēs pasūtināt no 3. jūnija. Automobilis būs pieejams 20 valstīs piecos kontinentos. Francijā šīs modifikācijas spēkrats maksās no 38 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!