Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Škoda" oficiāli atklājusi maza rodstera "CitiJet" konceptu, kas izgatavots uz "Citigo" hečbeka bāzes. Šo prototipu izstrādājuši "Škoda" tehnoloģiskā institūta studenti un mēneša beigās tas tiks prezentēts "Volkswagen" koncerna auto marku entuziastu festivālā "Wörthersee" Austrijā.

"Škoda CitiJet" konceptu izstrādāja 16 studenti autoražotāja galvenā dizainera Jozefa Kabana uzraudzībā. Projekta dalībniekiem tika dota pilnīga pašizpausmes brīvība, ļaujot radīt sapņu auto. Koncepta izstrādei bija nepieciešami seši mēneši darba.

Atšķirībā no sērijveida "Škoda Citigo" šim "CitiJet" konceptam nav jumta un aizmugurējās sēdekļu rindas. Tāpat automobilim uzstādīts aizmugurējais antispārns, sportiska skanējuma izplūdes sistēma, 16 collu riteņu diski, diožu dekoratīvais apgaismojums zem sliekšņiem, trīsspieķu stūresrats, 300 vatu audio sistēma, ādas apdare un salona apgaismojums, kā mirgošanas intensitāte tiek sinhronizēta ar tobrīd skanošo mūziku.

Spēka agregāts gan nav ticis mainīts. Tāpat kā "Citigo" hečbeks, arī "CitiJet" koncepts aprīkots ar 75 zirgspēku jaudīgu viena litra motoru.

Projekta noslēgumā "Škoda" tehnoloģiskais institūts šiem studentiem izsniedzis speciālista sertifikātu, kas ir līdzvērtīgs vidējās profesionālās izglītības diplomam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!