Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Peugeot" publicējusi attēlus ar modeļa "308" sportisko pakotni "GT", kas plašākai sabiedrībai pirmo reizi tiks demonstrēta oktobrī notiekošajā Parīzes autoizstādē.

"Peugeot 308 GT" ieguvis agresīvāka veidola virsbūves aerodinamiskos elementus. Šīs modifikācijas spēkrats būs pieejams ar kādu no diviem motoriem – vai nu 205 zirgspēku (285 Nm) jaudīgo benzīna 1,6 litru turbopūtes dzinēju, vai 180 ZS (400 Nm) jaudīgo divu litru dīzeļa agregātu. Pirmais no tiem tiks sajūgts ar sešpakāpju manuālo, bet otrais – ar automātisko pārnesumkārbu.

Jaunās modifikācijas spēkrata dinamiskie raksturlielumi pagaidām netiek atklāti, tos autoražotājs paziņošot prezentācijas laikā Parīzes autoizstādē.

Tāpat automobilim ir par septiņiem milimetriem pazemināta priekšējā, bet par 10 mm – aizmugurējā balstiekārta. Vēl tam salīdzinājumā ar standarta modeli ir spēcīgākas bremzes, sportiskāka regulējuma stūres sistēma, 18 collu riteņu diski ar "Michelin" riepām, kā arī alumīnija dekoratīvie paneļi salonā.

Vēlāk "Peugeot" plāno ražošanā ieviest arī īpaši jaudīgo "308" modeļa versiju "R", kas tiks komplektēta ar 270 ZS jaudīgu turbomotoru. Šāds spēkrats tiks izgatavots līdzīgā stilā kā tāda paša nosaukuma prototips, kas tika parādīts pērnā gada rudenī Frankfurtes autoizstādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!