Kompānija "Renault" pašlaik notiekošajā Parīzes autoizstādē prezentējusi jaunās paaudzes "Espace" modeli, ko autoražotājs vairs nesauc par vienapjoma automobili vai mikroautobusu, bet gan par krosoveru.

Jaunais "Renault Espace" izgatavots uz "Renault-Nissan" alianses modulārās platformas "CMF", kas jau pazīstama no "Nissan Qashqai" un "X-Trail" modeļa. Jaunā modeļa dizains ieturēts "Initiale Paris" koncepta stilā, ko "Renault" prezentēja vēl 2013. gada rudenī Frankfurtes autoizstādē.

Salīdzinājumā ar priekšteci jaunais "Renault Espace" ir par 189 milimetriem garāks (kopumā sasniedz 4,85 metrus), platāks par 11 mm un zemāks par 63 mm. Riteņu garenbāze jau standarta versijā ir par 16 mm garāka nekā iepriekšējam "Grand Espace".

Pateicoties konstrukcijā izmantotajiem vieglajiem materiāliem (alumīnijs durvīm un motora pārsegam, plastmasa priekšējiem spārniem un termoplasts bagāžnieka vākam), jaunais modelis sver par 250 kilogramiem mazāk (1 390 kg) nekā iepriekšējās paaudzes "Espace". Šo apvidus automobiļa izskata vienapjoma automobili varēs pasūtināt kā piecu, tā arī septiņu sēdvietu versijā.

Jau standarta komplektācijā "Renault Espace" būs panorāmas stikla jumts 2,8 kvadrātmetru laukumā. Par papildus samaksu būs pieejamas dažādas drošības un komforta ierīces, tostarp masāžas funkcija sēdekļiem.

Interjerā viens no būtiskākajiem jauninājumiem ir milzīgs ekrāns priekšējā panelī. Tajā varēs regulēt ne tikai multimediju sistēmu "Multi-Sense", bet arī izvēlēties režīmus braukšanas elektroniskajām sistēmām, tostarp motora mākslīgo skaņas pastiprinātāju.

"Renault Espace" pircēju izvēlei tiks piedāvāts 1,6 litru motors – viens benzīna un divi dīzeļa varianti. Pārnesumkārbu izvēlē būs arī sešpakāpju sekvenciālā "EDC", kas pazīstama no sportiskā "Clio RS" hečbeka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!