Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Mazda" pašlaik notiekošajā Losandželosas autoizstādē prezentējusi kompaktu apvidus automobili "CX-3", kas būs pieejams kā versijā ar priekšējo, tā arī visu riteņu piedziņu.

Interensanti, ka "Mazda CX-3" apvidnieks gabarītu ziņā ir nedaudz mazāks par "Mazda3" hečbeku. Apvidnieka riteņu garenbāze ir 2 530 milimetru, kas, pēc ārvalstu mediju domām, varētu liecināt, ka tas izgatavots uz jaunā "Mazda2" bāzes, kam riteņu garenbāze ir 2 570 mm.

Uz "CX-3" radniecību ar "Mazda2" liecina arī šasijas konstrukcija – apvidnieka aizmugurējā balstiekārtā būs vērpstienis. "Mazda CX-3" pilnpiedziņas sistēma daļēji būs unificēta ar jau pazīstamo "CX-5" modeli.

Vēl viena līdzība ar "Mazda2" ir interjers. Kompaktajam apvidniekam "Mazda CX-3" ir tāda pati priekšējā paneļa arhitektūra, tāds pats mērinstrumentu panelis un multimediju sistēmas "MZD Connect" vadības panelis.

"Mazda CX-3" pircēju izvēlei tiks piedāvāti dažādi "Skyactiv" sērijas motori. Eiropas tirgū sākotnēji tas būs pieejams ar jauno 1,5 litru dīzeļdzinēju (105 ZS, 250 Nm) un divlitru atmosfērisko benzīna motoru. Automobilim būs pieejama kā sešpakāpju manuālā, tā arī tāda paša pārnesumu skaita automātiskā pārnesumkārba.

Pirmā valsts, kur "Mazda CX-3" nonāks tirdzniecībā, būs Japāna, kur tas debitēs 2015. gada pavasarī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!