Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Land Rover" paziņojusi, ka šogad tiks pārtraukta "Defender" modeļa ražošana – leģendārā apvidus automobiļa pēdējais eksemplārs no rūpnīcas konveijera Lielbritānijā noripošot šāgada decembrī. Par godu vairāk nekā 30 gadus vecajam modelim, kas ražošanā bijis bez būtiskām izmaiņām, "Land Rover" ieviesis trīs tā speciālās jubilejas modifikācijas.

Lai arī līdzšinējās paaudzes modelis ražošanā ir no 1983. gada, tomēr tā priekšteču vēsture sniedzas līdz pat 1947. gadam. Tāpat "Land Rover" uzsver, ka ar "Defender" modeļa ražošanas pārtraukšanu nebeidzas tā pastāvēšana, jau 2016. gadā tirdzniecībā nonāks tā pēctecis daudz modernākā veidolā.

Par godu "Land Rover Defender" pēdējam gadam ražotājs izgatavojis trīs jubilejas versijas – "Adventure", "Autobiography" un "Heritage". Pirmā no tām paredzēta piedzīvojumu meklētājiem, tādēļ būs aprīkota ar papildus aizsargplāksnēm spēkrata apakšā un "Goodyear MT/R" bezceļa riepām.

Tiem, kuri augstāk novērtē luksusu, piemērotākā būs "Autobiography" modifikācija, kurai virsbūve būs divu toņu krāsojumā, salons būs pāršūts ar "Windstor" ādu, bet 2,2 litru dīzeļa motoram būs nedaudz palielināta veiktspēja.

Jubilejas trijotni noslēdzošais "Heritage" būs īstenajiem "Land Rover" cienītājiem, jo šajā modifikācija "Defender" apvienos mūsdienīgos dizaina elementus ar nostaļģiskām atsaucēm uz britu makras klasiskajiem modeļiem. Tas būs "Land Rover" leģendārajā "Grasmere" zaļajā krāsā, bet jumts tam būs krāsots balts. Uz šīs versijas apvidnieka radiatora režģa būs "HUE 166" uzraksts, kas simbolizē reģistrācijas numurzīmi "Land Rover" pirmajam prototipam, ko dēvēja par "Huey".

"Land Rover Defender" jubilejas modeļu cena būšot aptuveni 64 tūkstoši eiro.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!