Foto: Publicitātes attēli

Koncerns "Daimler" oficiāli apstiprinājis iepriekš izskanējušo informāciju, ka "Mercedes-Benz" markas pikaps būs izgatavots uz jaunās paaudzes "Nissan Navara" šasijas.

Jauno "Mercedes-Benz" modeli kopīgi izstrādā "Daimler" un "Nissan" speciālisti, "ņemot vērā vācu koncerna klientu īpašās prasības". Šis pikaps būs ar dubulto pasažieru kabīni, kas ļaus šo pikapu izmantot kā privātām vajadzībām, tā arī komerciāliem mērķiem.

Tāpat pikapu uz "Nissan Navara" bāzes gatavo arī "Renault", kas to ieturēs savai markai raksturīgajā stilā.

"Mercedes-Benz" pikaps tiks montēts "Renault" kompānijas rūpnīcā Argentīnā, kur tiek ražots "Nissan Navara" un uz konveijera nonāks arī "Renault" pikaps. Šeit izgatavotie automobiļi nonāks Latīņamerikas tirgū.

Šie paši pikapi – ar "Nissan", "Renault" un "Mercedes-Benz" marku – tiks ražoti arī rūpnīcā Barselonā, no kurienes tie nonāks visos pārējos pasaules reģionos (Eiropā, Austrālijā un Dienvidāfrikā), neskaitot Ziemeļamerikas tirgu.

Visu trīs modeļu pikapu ražošana abās rūpnīcās tiks uzsākta līdz 2020. gadam. Gadā plānots izgatavot ap 200 tūkstoš pikapu ar iepriekšminētajām trim markām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!