Foto: Publicitātes foto
Čehijas autoražotāja "Škoda" akadēmijas studenti izstrādājuši "FUNstar" pikapu uz jaunās paaudzes "Fabia" hečbeka bāzes. Projektā piedalījās 23 akadēmijas studenti vecumā no 17 līdz 18 gadiem. Plašākai sabiedrībai unikālais pikaps tiks parādīts "Volkswagen" koncerna auto marku festivālā maijā.

Darbs pie "Škoda FUNstar" pikapa tika uzsākts 2014. gada septembrī. Sākotnēji tika izstrādātas 84 dizaina idejas iespējamam prototipam, kuru starpā bija gan pikaps, gan apvidus automobilis uz "Fabia" bāzes.

"Škoda FUNstar" pikapam ir pastiprināts virsbūves centrālais statnis, tērauda plākšņu kravas telpa, motora pārsegs ar gaisa ventilācijas atverēm, zaļš diožu apgaismojums zem grīdas, 1400 vatu audio sistēma, kā arī 18 collu riteņu diski no "Octavia RS" modifikācijas.

Sākotnēji studenti plānoja šo "Škoda" protitpu aprīkot ar 1,8 litru turbomotoru, tomēr tas izrādījies par lielu "Fabia" motora telpai. Rezultātā "FUNstar" pikaps saglabā "dzimto" 1,2 litru turbomotoru ar 122 ZS jaudu un septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu.

"Škoda" akadēmijā ir 13 apmācību kursi, no kuriem populārākie ir automehāniķa un elektronisko sistēmu speciālistu kursi. Pēc to pabeigšanas tiek izsniegts speciālista sertifikāts, kas ir ekvivalents vidējai profesionālajai izglītībai. Pašlaik akadēmijā skolojas ap 880 jauniešu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!