Foto: Publicitātes foto

Par apvidus automobiļa "Jeep Grand Cherokee" pašlaik sportisko modifikāciju "SRT" vēl jaudīgāka versija būs "Trackhawk", kas tiks aprīkota ar 707 zirgspēku jaudīgo "Hellcat" motoru, vēsta izdevums "Car and Driver" ar atsauci uz ražotājam pietuvinātu avotu.

707 zirgspēku jaudīgais 6,2 litru V8 kompresormotors būs aizgūts no "Dodge Challenger SRT Hellcat" modifikācijas. Pēc provizoriskas informācijas, šajā modifikācijā lielais apvidus automobilis līdz 100 km/h spēs paātrināties nepilnās četrās sekundēs.

Tāpat tiek pieļauts, ka "Jeep" inženieri būs spiesti elektroniski ierobežot motora maksimālo griezes, jo "Trackhawk" transmisija nespēšot izturēt visus 880 ņūtonmetrus. Vēl pastāv versija, ka autoražotājs milzīgās jaudas dēļ atteiksies no pilnpiedziņas sistēmas, tomēr tas ir maz ticams.

Atgādinām, ka šobrīd "Jeep Grand Cherokee SRT" tiek komplektēts ar 6,4 litru V8 motoru, kas attīsta 475 zirgspēku jaudu. Tas ļauj masīvajam apvidniekam no vietas līdz 100 km/h paātrināties piecās sekundēs un maksimāli sasniegt 257 km/h.

Gaidāms, ka tirdzniecībā 707 ZS jaudīgais "Jeep Grand Cherokee Trackhawk" nonāks nākamā gada vidū un ASV tirgū maksās no 65 tūkstošiem dolāru (58 493 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!