Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Nissan" izstrādājusi jaunu versiju īpaši ekstrēmajai "Juke-R" modifikācijai, ko sagatavojusi autoražotāja sporta nodaļa "Nismo". Jaunā versija "2.0" debitēja šajā nedēļas nogalē notiekošajā Gudvudas Ātruma festivālā.

"Nissan Juke-R 2.0" aprīkots ar 3,8 litru V6 biturbo motoru no "GT-R Nismo" superauto, kas tika prezentēts 2013. gadā. "Juke-R" jaunajā modifikācijā tas attīsta 600 zirgspēku jaudu un 652 ņūtonmetru griezes momentu.

Automobiļa dinamiskie raksturlielumi netiek atklāta, tomēr skaidrs, ka tas būs ātrāks par iepriekšējo "Juke-R" prototipu, kas bija aprīkots ar 492 ZS jaudīgo "GT-R" standarta versijas dzinēju. Šajā versijā "Juke-R" no vietas līdz 100 km/h paātrinājās 3,7 sekundēs un maksimāli sasniedza 257 km/h.

Neskaitot "Nismo" pārveidoto motoru, "Juke-R 2.0" no iepriekšējā prototipa atšķiras vēl ar jauna dizaina priekšējo un aizmugurējo oglekļa šķiedras buferi, lielākiem gaisa tvērējiem un platākām riteņu arkām.

"Nissan" pagaidām neatklāj, vai tamlīdzīgs "Juke-R 2.0" nonāks arī sērijveida ražošanā. Iepriekšējā "Juke-R" modifikācija tika izgatavota skaitā ierobežotā sērijā un ASV tirgū maksāja no 590 tūkstošiem dolāru (528 300 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!