Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Kia" prezentējusi savu pirmo sērijveida apvidus automobili ar hibrīda spēka agregātu. Pilnpiedziņas "Kia Niro" izstrādāts uz principiāli jaunas platformas, kas radīta speciāli hibrīdiem. Līdz šim šī šasija izmantota tikai "Hyundai Ioniq" modeļa pamatā, kas tirgū konkurēs ar "Toyota Prius".

"Kia" markas piedāvājumā jaunais "Niro" tiks pozicionēts starp "Soul" un "Sportage" modeli. Tā hibrīda spēka agregāts apvieno 1,6 litru benzīna atmosfērisko dzinēju (105 ZS), elektromotoru (43 ZS), litija jonu akumulatoru komplektu (1,56 kWh) un sešpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu ar diviem sajūgiem. Hibrīda summārā jauda sasniedz 148 zirgspēkus, bet griezes moments – 264 ņūtonmetrus.

Pagaidām ražotājs neaktklāj "Kia Niro" dinamiskos raksturlielumus. Zināms vien ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš, kas šim hibrīda apvidniekam būšot 5,6 litri benzīna uz 100 km.

Tāpat apvidniekam ir jauna multimediju sistēma ar septiņu collu skārienjutīgo ekrānu, kā arī "Apple CarPlay" un "Android Auto" atbalstu.

Gaidāms, ka tirdzniecībā Eiropā jaunais "Kia Niro" nonāks šāgada otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!