Foto: Publicitātes foto

Kompānija BMW šodien atzīmē savu 100 gadu jubileju un tai par godu prezentējusi "Vision Next 100" konceptuālo automobili.

Nākamās simtgades automobiļa prototipam ir bezpilota sistēma, tomēr autovadītājs var vadīt spēkratu arī manuāli, izvēloties attiecīgi "Ease" vai "Boost" režīmu.

Pagaidām gan autoražotājs nav atklājis detalizētāku informāciju par "BMW Vision Next 100" tehniskajiem risinājumiem, uzsverot, ka BMW ar šo prototipu vēlējies uzsvērt, ka arī nākamās simtgades mobilitātē būs vieta arī autovadītājam, kurš spēkratu vēlas stūrēt pats.

"BMW Vision Next 100" ir izgatavots no oglekļa šķiedras un citiem kompozītmateriāliem. Interjers BMW nākotnes prototipā ir ieturēts minimālisma stilā. Turklāt tas ir automātiski transformējams, kad autovadītājs izvēlas braukt bezpilota režīmā.

Svinot savu 100 gadu jubileju, BMW šo prototipu vedīs un eksponēs dažādās pasaules valstīs, piemēram, Ķīnā, Lielbritānijā un ASV. Vēlāk tamlīdzīgi nākamās simtgades koncepti gaidāmi arī no koncernā ietilpstošās "MINI" un "Rolls-Royce" markas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!