Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" modernizējusi "A3" modeļu saimi – trīs un piecu durvju hečbeku, sedanu, kabrioletu, kā arī sportisko modifikāciju "S3". Automobilim ir ne tikai atjaunināts eksterjera dizains, bet arī jauni dzinēji un digitālais mērinstrumentu panelis.

"Audi A3" eksterjerā izmaiņu nav daudz – modelis ieguvis jaunas formas priekšējos lukturus jaunā "A4" stilā, bet aizmugurējos lukturos mainīts diožu izkārtojums. Arī interjerā kardinālu izmaiņu nav – būtiskākais jauninājums ir par papildu samaksu pieejamais 12,3 collu digitālais mērinstrumentu panelis "Virtual Cockpit", kas arī aizgūts no jaunā "A4". Vēl ir modernizēts arī multimediju sistēmas MMI izvēļņu dizains.

Papildu aprīkojuma sarakstu papildinājusi adaptīvā kruīza kontrole, kura laicīgi nepamanīta šķēršļa gadījumā automātiski pilnībā aptur automobili pirms tā, ja tiek braukts ar ātrumu līdz 65 km/h. Tāpat klienti varēs "Audi A3" aprīkot ar diožu matricas lukturiem. Kā jau parasti modernizācijas ietvaros, modelim pieejami arī jauni virsbūves krāsu toņi.

"Audi A3" modeļu saimes dzinēju piedāvājumu papildinājuši divi jauni benzīna spēka agregāti – trīscilindru ar viena litra tilpumu un 115 zirgspēku jaudu, kā arī divlitru motors ar 190 ZS. Otrais no tiem tiks sajūgts ar septiņpakāpju automātisko divsajūgu pārnesumkārbu, kas aizstās līdzšinējo sešpakāpju "S-tronic". Savukārt sportiskās modifikācijas "S3" dzinēja jauda no līdzšinējiem 300 ZS palielināta līdz 310 ZS.

Neskaitot versijas ar benzīna un dīzeļa dzinējiem, pieejama arī "Audi A3" hibrīda modifikācija "e-tron" un ar dabasgāzi darbināmais "g-tron". Tāpat kā līdz šim, "Audi A3" pieejams ne tikai priekšpiedziņas versijā, bet arī pilnpiedziņas modifikācijā "quattro".

Tirdzniecībā Eiropā modernizētais "Audi A3" nonāks maijā. Pirmie klienti savus automobiļus saņems vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!