Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Hyundai" oficiāli atklājusi jaunās paaudzes "i30" piecdurvju hečbeku. Plašākai sabiedrībai jaunais modelis pirmo reizi tiks parādīts oktobrī notiekošajā Parīzes autoizstādē.

Jaunā "Hyundai i30" kopgarums ir 4340 milimetri, bet riteņu garenbāze – 2650 mm. Tādējādi automobilis ir par 40 milimetriem garāks nekā priekštecis, bet riteņu garenbāze palikusi tāda pati.

Neskatoties uz to, ka šasijas konstrukcijā un spēka agregātos ir izmantoti vieglāki materiāli, šajā pozīcijā salīdzinājumā ar priekšteci svaru samazinot par 28 kilogramiem, kopumā automobilis ir par 10 kg smagāks nekā līdzšinējais "i30" – bāzes versijā tas sver 1316 kg. Daļēji tas skaidrojums arī ar bagātīgāku standarta aprīkojumu.

Pircēju izvēlei tiks piedāvāti trīs benzīna un trīs dīzeļa dzinēji. Benzīna agregāti – 1,4 litru ar 140 ZS, viena litra trīscilindru ar 120 ZS, kā arī 1,4 litru atmosfēriskais ar 100 ZS. Savukārt dīzeļdzinējs ir 1,6 litru, kas pieejams trijās jaudas versijās – 95, 110 un 133 ZS. Transmisijas – sešpakāpju manuālā un septiņpakāpju sekvenciālā ar diviem sajūgiem.

No aprīkojuma iespējām "Hyundai i30" piedāvājumā ir multimediju sistēma ar "Apple CarPlay" un "Android Auto" atbalstu, frontālās sadursmes paredzēšanas un novēršanas sistēma, adaptīvā kruīza kontrole utt. Tāpat pieejama viedtālruņu bezvadu uzlādes sistēma un navigācijas sistēma ar "TomTom" kartēm.

Ražošanā jaunais "Hyundai i30" nonāks decembrī, bet tirdzniecībā – 2017. gada pavasarī. Ražotājs šim modelim nodrošinās piecu gadu garantiju bez nobraukuma ierobežojuma.

Vēlāk gaidāms arī "Hyundai i30" universālis, kā arī trīsdurvju versija, tostarp sportiskajā modifikācijā "N", kas, pēc provizoriskas informācijas, būs ar 260 ZS turbomotoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!