Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" pašlaik notiekošajā Parīzes autoizstādē prezentējusi jaunās paaudzes "Q5" apvidus automobili. Jaunais modelis ir kļuvis par 90 kilogramiem vieglāks. Tirgū tas konkurēs ar "BMW X3" un "Mercedes-Benz GLC".

Jaunais "Audi Q5" ir radīts uz modulārās platformas MLB, kas izmantota arī jauno "A4" un "Q7" pamatā. "Audi Q5" kopgarums ir 4,55 metri, bet riteņu garenbāze – 2,82 metri. Bagāžas nodalījuma tilpums atkarībā no aizmugurējās sēdekļu rindas pozīcijas ir 550 līdz 610 litru, bet nolocītu aizmugurējo sēdekļu atzveltņu gadījumā – 1550 litru.

Sākotnēji klientu izvēlei tiks piedāvātas četras versijas ar dīzeļa dzinēju un viena ar benzīna motoru. No dīzeļdzinējiem pieejams divu litru agregāts ar 150, 163 vai 190 zirgspēku jaudu, kā arī trīslitru motors ar 286 ZS (620 Nm). Savukārt vienīgais benzīna dzinējs ir divu litru ar 252 ZS.

"Audi Q5" dzinēji būs sajūdzami vai nu ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, vai septiņpakāpju sekvenciālo "S tronic". Savukārt visjaudīgākais dīzeļdzinējs būs pieejams tikai ar astoņpakāpju automātisko.

Turklāt jaunais "Audi Q5" ir aprīkots ar jaunās paaudzes pilnpiedziņas sistēmu "quattro ultra", kurā nesimetrisko "Torsen" diferenciāli aizstājis daudzdisku viskosajūgs. Bāzes versijā ar 150 ZS dīzeļdzinēju pilnpiedziņa būs par papildu samaksu. Savukārt jaudīgākajam "dīzelim" par papildu samaksu būs pieejams aizmugurējais pašbloķējošais diferenciālis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!