Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" janvārī notiekošajā Detroitas autoizstādē prezentēs apvidus automobiļa "Q8" prototipu, kas sērijveida versijā tirgū konkurēs ar "BMW X6" un "Mercedes-Benz GLE Coupe" modeļiem. Latvijas tirgū "Audi Q8" nonāks 2018. gadā, portālu "Delfi" informēja markas importētājs Latvijā "Moller Baltic Import SE".

Pagaidām "Audi" publicējis divas "Q8" dizaina skices, bet vācu izdevums "Welt" publicējis fotogrāfiju, kur šim pagaidām apsegtajam prototipam galvenais dizaineris atklājis fragmetu no virsbūves priekšdaļas.

Detalizētāku informāciju vācu autoražotājs pagaidām neatklāj par "Q8" tehniskajiem risinājumiem. Zināms, ka tam būšot četras vienlīdz komfortablas sēdvietas un kupejas virsbūves tipa dizains. Tāpat tam ir vismaz viens elektromotors, par ko liecina "e-tron" uzraksts, kas dizaina skicē redzams priekšējā bufera lejasdaļā.

"Audi" par "Q8" modeļa veidošanu pirmo reizi paziņoja vēl 2014. gadā. Toreiz tika vēstīts, ka tas būšot izgatavots uz "MLB-Evo" platformas, kas izmantota arī "Audi Q7", "Porsche Cayenne" un "Bentley Bentayga" modeļu pamatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!