Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Volkswagen" (VW) prezentējusi jaunu apvidus automobili "T-Roc", kas markas piedāvājumā tiks pozicionēts pakāpienu zem "Tiguan" modeļa. "T-Roc" būs VW mazākais un lētākais apvidus automobilis, kas Vācijā maksās ap 20 tūkstoš eiro.

"VW T-Roc" kopgarums ir 4,2 metri, bet riteņu garenbāze – 2,6 metri. Tādējādi tas ir par 25 centimetriem īsāks un par septiņiem centimetriem īsāku riteņu garenbāzi nekā "Tiguan" modelim.

VW vismazākais apvidnieks ir izgatavots uz koncerna modulārās platformas MQB, kas pazīstama jau no septītās paaudzes "Golf" modeļa. "T-Roc" būs pieejams divās modifikācijās – "Style" un "Sport". Pirmajā gadījumā virsbūves divtoņu krāsojums būs jau standartā, kamēr otrajā versijā par to būs jāpiemaksā papildus.

Eksterjerā "Sport" versiju varēs atpazīt pēc tonētiem lukturiem un aizmugurējiem sānu logiem, kā arī sarkanām bremžu skavām. Vēl šai versijai būs 17 collu riteņu diski un sportiskāka profila sēdekļi. Tikai "Sport" versijas apvidniekam būs pieejam īpaša "dziļi melnā" virsbūves krāsa.

Sākotnēji "VW T-Roc" klientu izvēlei tiks piedāvāti seši spēka agregāti. No benzīna dzinējiem būs 115 ZS jaudīgais viena litra motors (tikai ar manuālo pārnesumkārbu un priekšpiedziņu), 150 ZS jaudīgais 1,5 litru agregāts (pieejama arī pilnpiedziņa un automātiskā pārnesumkārba) un 190 ZS jaudīgais divlitru dzinējs (tikai DSG transmisija un pilnpiedziņa).

No dīzeļdzinējiem pieejams 1,6 litru agregāts ar 115 ZS, kā arī divu litru motors, kas atkarībā no versijas attīsta 150 vai 190 ZS. Pilnpiedziņas sistēmai ir četri darbības režīmi – "Street", "Snow", "Offroad" un "Offroad Individual", kurā var patstāvīgi regulēt transmisijas režīmus.

Papildu aprīkojumā pieejami viscaur diožu lukturi, multimediju sistēma ar 11,7 collu ekrānu, atpakaļskata videokamera, adaptīvā kruīza kontrole, 300 vatu "Beats" audio sistēma utt.

Plašākai sabiedrībai "VW T-Roc" pirmo reizi tiks parādīts septembrī notiekošajā Frankfurtes autoizstādē. Latvijā jau rudenī "T-Roc" būs pieejams iepriekšpārdošanā Latvijā un pirmās automašīnas tiks piegādātas dīleru centros vēl līdz gada beigām. Latvijas tirgus cena un pieejamās komplektācijas tiks paziņotas, uzsākot iepriekšpārdošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!