Foto: LETA

Latvijas autosportists Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis nākamajā sezonā atkal aizvadīs pilnu Eiropas rallija čempionāta (ERČ) sezonu, taču 2024. gadā latvieši pārsēdīsies uz "Toyota GR Yaris Rally2" automašīnu.

Aizvadītajā ERČ sezonā Sesks kļuva par vicečempionu ar "Škoda Fabia RS Rally 2", tomēr pirms šīs sezonas nolemts veikt izmaiņas. Starpsezonā latvietis Somijā aizvadīja testus "Toyota GR Yaris Rally2", raisot aizdomas par iespējamo automašīnu maiņu.

Otrdien preses konferencē Sesks/Francis LMT mītnē Rīgā oficiāli prezentēja savu jauno spēkratu. Tas tikai pirmdien izbrauca no rūpnīcas Somijā, to steidzīgi nogādāja uz Latviju, bet tad līdz otrdienas puspieciem rītā komanda strādāja, lai pabeigtu mašīnas krāsojumu. Prezentācijas pasākumā Sesks izbrauca mašīnu no treilera, pirmo reizi publiski to parādot.

Sesks apstiprināja, ka gaidāmajā ERČ sezonā plāno piedalīties visos astoņos posmos. Neraugoties uz pērn izcīnīto otro vietu, palikšana šajā čempionātā netiek uztverta kā stagnēšana, jo šosezon ERČ būs pieci asfalta seguma posmi un tikai trīs posmi uz grunts seguma. Latvietis šo čempionātu uztver kā iespēju vēl vairāk sevi sagatavot nākamajam solim uz augšu, jo asfalta rallijos līdz šim nav izdevies sasniegt augstākos rezultātus.

ERČ jaunās sezonas atklāšanas posms jau pēc mēneša notiks turpat, kur pērn Eiropas ātrākie rallija braucēji noslēdza sezonu – Ungārijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!