Šī gada "Indy 500" uzvarētājs Dens Veldons par gūto panākumu nopelnījis vairāk kā 2.6 miljonus ASV dolāru (USD). Atgādinām, ka uzvaru "Bryan Herta Autosport" komandas pilots izrāva tikai pēdējā līkumā, kad avāriju piedzīvoja JR Hildebrants.

Kopējais balvu fonds IndyCar piektajā posmā bija 13.5 miljoni USD. Kā jau minēts, Dens Veldons tika pie 2.6 miljoniem, kamēr uz trim riteņiem otrajā vietā finišējušajam JR Hildebrantam uz kontu tiks pārskaitīts 1 miljons USD. Greiems Reihels, startējis no 29. pozīcijas, finišēja trešais, izcīnot savas karjeras labāko rezultātu Indianapolisā, turklāt nevienam citam šajā sacīkstē neizdevās tik labs kāpums. Diksons par sasniegto saņems 646 tūkstošus USD.

Paprāvu naudas summu par uzvaru kvalifikācijā saņēma arī Alekss Tagliani. Lai gan sacīkstē kanādietis izstājās, viņam pienākas 492 tūkstoši USD.

Interesanti, ka Veldons uzstādīja arī kādu jaunu rekordu. Tā kā pirmo reizi vadību sacensībās brits pārņēma tikai pēdējā līkumā, oficiālajā statistikā ierakstīts, ka viņš vadībā pavadījis tikai 1 apli. Līdz šim nevienam "Indy 500" uzvarētājam nav izdevies atrasties vadībā tikai vienu apli - savdabīgais rekords līdz šim piederēja 1912. gada uzvarētājam Džo Dovsonam, kurš vadībā togad nobrauca 2 apļus.

Pozitīvas ziņas arī "Indy 500" rīkotājiem, jo šogad TV reitingi sacīkstei esot auguši par 7 procentiem, salīdzinot ar pagājušo gadu.

2011. gada "Indy 500" spilgtākie mirkļi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!