Roberts Kubica vēlreiz ir apstiprinājis, ka tuvākajā laikā viņš neatgriezīsies Formulā 1 un atzinis, ka viņam ļoti pietrūkst 1.formula.

"Man bija ļoti grūti skatīties Formula 1 sacīkstes televīzijā," paziņoja Kubica intervijā "Daily Express". "Man pietrūkst šīs sacīkstes un tā ir lielākā problēma. Sevišķi sāpīgi tas ir brīžos, kad esmu mājās – man šķiet, ka dzīvoju garlaicīgu un monotonu dzīvi. Laikā, kamēr esmu rallijos vai citās sacīkstēs, man nākas daudz domāt un koncentrēties, līdz ar to arī aizmirstu par pārējo un fiziskie ierobežojumi mani tik ļoti nesatrauc. Taču man ir jābūt pateicīgam par to, kas man ir."

"Dzīvē nevar dabūt visu, ko vēlas," turpināja poļu pilots. "Šobrīd es atkal piedalos sacīkstēs un tas ir krietni labāk nekā pirms sešiem mēnešiem, kad vēl notika atveseļošanās process. Es atkal brīvi varu kustināt savu roku un nav izslēgta iespēja, ka atgriezīšos (Formulā 1). Taču šobrīd nav nekādu iespēju atgriezties Formulā 1 jau tuvākajā laikā. Spēks un izturība rokai nav tajā līmenī, kā pirms avārijas. Ja tā būtu vienīgā problēma, tad pēc diviem mēnešiem viss jau būtu līmenī. Diemžēl pastāv lielāka problēma un tās novēršanai vajadzīgs vairāk laika un piepūles. Man ir ierobežota delnas un pirkstu kustība, taču esmu pārliecināts, ka to ar laiku un pacītīgu darbu var novērst – nervu atjaunošanās prasa daudz laika."

"Šī gada laikā progress nav bijis pārāk straujš," atzina Kubica. "Tāda ir dzīve. Ja sākšu izrādīt savu vilšanos, tas man neko nedos. Viss ir vienkārši – man nav citas izvēles, kā turpināt strādāt un cīnīties."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!