Foto: Publicitātes foto

Rumāņu autoražotājs "Dacia" prezentējis 400 zirgspēku jaudīgu "Dacia" sacīkšu automobili, kas piedalīsies Skandināvijas salonauto čempionātā (STCC).

Sacīkšu "Dacia Logan" pašmasa ir 1100 kilogramu. Tas aprīkots ar sērijveida modelim nepieejamiem agregātiem – sešcilindru dzinēju, aizmugurējo riteņu piedziņu un sešpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu.

Tuvākajā laikā automobilis dosies uz aerodinamisko tuneli, kur tiks noslēgti darbi pie virsbūves aerodinamiskajiem elementiem.

Pirmais STCC sacīkšu posms notiks 3. maijā Zviedrijā. "Dacia Logan" šajā čempionātā konkurēs ar analoģiskām "Chevrolet Cruze", "Volkswagen Scirocco", "Honda Civic" un "BMW 320i" modifikācijām. Čempionātā būs astoņi sacīkšu posmi, kas noslēgsies 21. septembrī.

Atgādinām, ka šis nav pirmais "Dacia" sacīkšu automobilis. Iepriekš rumāņi bija radījuši "Duster" apvidnieka 850 ZS versiju dalībai amerikāņu "Pikes Peak" sacensībās braukšanai kalnā (sk. galeriju tālāk) un eiropiešu sacensībām uz ledus "Andros Trophy". Tāpat autoražotājs izmēģināja "Logan S2000" modifikāciju potenciālai dalībai Pasaules rallija čempionātā, tomēr projekts rezultātā netika realizēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!