Dienvidkorejas riepu ražotāji "Hankook" varētu kļūt par nākamajiem riepu piegādātājiem F-1 čempionāta komandām, raksta ārzemju mediji.

Kad "Pirelli" 2011. gadā ieguva ekskluzīvās riepu piegādātāju tiesības F-1, viņu konkurenti šai konkursā bija tieši "Hankook". Korejas kompānijas vadība toreiz izteicās, ka ar F-1 īpašnieku Bērniju Eklstounu personiski ir runāts par iespējamo sadarbību uz nākamo termiņu.

"Mums bija ļoti laba saruna un mums, iespējams, būs iespēja ienākt F-1 nākamajā periodā," 2010. gada beigās izteicās "Hankook" prezidents Hjans Bumčo.

Izdevums "Italianracing" ziņo, ka "Hankook" gatavojas atkal konkurēt ar "Pirelli" par sadarbību ar F-1, sākot ar 2014. gadu.

Kā zināms, šobrīd vienīgie riepu piegādātāji ir itāļu kompānija "Pirelli", kuru izstrādājumi šogad ir saņēmuši nopietni kritiku kā no pilotiem, tā ekspertiem. Turklāt F-1 čempionāta īpašnieki nesteidzas ar jauna līguma noslēgšanu, par ko "Pirelli" ir ļoti uztraukušies, jo esošais līgums beidzas šogad.

"Mēs nevaram palikt šādā nenoteiktā situācijā," saka "Pirelli" F-1 nodaļas direktors Pols Hembrijs. "Mums pēc iespējas ātrāk ir jāzina, vai arī turpmāk būsim riepu piegādātāji F-1. Mēs esam ieinteresēti ilgstošā sadarbībā, taču tikai tik ilgi, kamēr tas ir finansiāli izdevīgi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!