Foto: F64

2013. gada pasaules motokrosa čempionāta Latvijas "Grand Prix" posmā, kas jūlija pirmajā nedēļas nogalē risināsies Ķeguma trasē "Zelta zirgs", pateicoties paplašinātai sacīkšu programmai, skatītājus gaida divas pilnvērtīgas sacensību dienas, informē posma rīkotāji.

Salīdzinājumā ar 2012. gadu, kad Latvijas GP laikā notika arī Eiropas čempionāts EMX 250 klasē, šogad sacensību programma paplašināsies ar vēl vienu Eiropas čempionāta klasi - EMX 125. Tādējādi šogad Ķegumā ir gaidāmas divas pilnvērtīgas sacensību dienas ar neskaitāmiem kopējiem startiem, kā arī plašu latviešu motosportistu dalību šajās sacensībās.

Svētdiena, 7. jūlijs, joprojām paliks kā galvenā sacensību diena, kurā norisināsies seši finālbraucieni, taču šogad arī sestdiena būs notikumiem bagāta – pirmkārt, visām klasēm notiks kvalifikācijas braucieni, un to vidū arī MX1 un MX2 kvalifikācijas braucieni ar kopējo startu, otrkārt, abās Eiropas čempionāta klasēs notiks pirmie finālbraucieni.

"Ja agrāk kāds cilvēks svētdienā nevarēja tikt uz sacensībām, tad bija jāsaka, ka tā gada sacensības viņam ies secen. Taču šogad par aizņemtu svētdienu nav jāpārdzīvo, jo līdzjutējiem ir iespēja izbaudīt pilnvērtīgu MX GP gaisotni arī tad, ja uz sacensībām viņš tiek tikai sestdien," piebilst Baltijas Kausa Fonda direktors Salvis Freimanis.

Šobrīd pasaules motokrosa čempionāta kalendārā ir iestājusies vissaspringtākā situācija, jo jūnijā, jūlijā un augustā ir paredzēts aizvadīt kopumā deviņus čempionāta posmus. Tas nozīmē, ka starp sacensībām labākajā gadījumā var būt tikai divu nedēļu pauze – šāds grafiks ir smags gan sportistiem, gan komandām – sportisti ir pārguruši, nespēj sadziedēt traumas, bet komandām ir jāpagūst ne vien pārbraukt no vienas trases uz otru, bet arī salabot tehniku.

Šobrīd ir pāragri runāt par dalībnieku sastāvu Latvijas "Grand Prix", jo nedēļu pirms šīm sacensībām sportistiem vēl jācīnās Zviedrijas "Grand Prix". Taču visiem mūsu motorsporta faniem ir jāsāk gatavot Latvijas karogi, jo pirmo reizi Latvijas "Grand Prix" trasē redzēsim mūsu pašu Paulu Jonasu, kurš pēc diviem aizvadītajiem čempionāta posmiem Eiropas motokrosa čempionāta EMX 125 klasē ieņem pārliecinošu līderpozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!