Foto: F64
Latvijas sportistu pārstāvētās ekipāžas svētdien dominēja Francijā notiekošajā pasaules čempionāta septītajā posmā motokrosā blakusvāģiem, spožu dubultuzvaru izcīnot Nīderlandes braucējam Etjēnam Baksam ar kantētāju, latvieti Kasparu Stupeli.

Baksa un Stupeļa ekipāžai pārliecinošas uzvaras abos Francijas "Grand Prix" braucienos, bet augstas vietas šajās sacensībās izcīnīja arī citi latviešu pārstāvētie blakusvāģu dueti.

Pirmajā braucienā trešā vieta beļģa Jana Hendriksa un latviešu kantētāja Elvija Mucenieka ekipāžai, bet ceturtā - brāļiem Jānim un Laurim Daideriem.
Savukārt otrajā braucienā otrā vieta Hendriksam un Muceniekam, ceturtā vēlreiz brāļiem Daideriem, bet piektā - Mārim Rupeikam ar Haraldu Kurpnieku, kuri pirmajā braucienā izstājās.

Tādējādi Francijas sacensībās abu braucienu kopsummā triumfēja Bakss ar Stupeli, otrā vieta Hendriksam ar Mucenieku, bet trešā - brāļiem Daideriem. Sezonas kopvērtējuma līdera beļģa Bena Andriasena ekipāžai šajā posmā braucienos izdevās sasniegt vien attiecīgi otro un septīto vietu.

Andriasena ekipāža čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijā pēc septiņiem posmiem atrodas ar 311 punktiem, bet brāļi Daideri ar 239 punktiem tagad pakāpušies uz otro vietu. Hendrikss un Mucenieks ar 216 punktiem ir ceturtie, savainojumu nomocītie Bakss/Stupelis ar 204 punktiem seko piektajā vietā, bet Rupeiks un Kurpnieks ar 170 punktiem ieņem septīto vietu.

Brāļi Arnolds un Gints Sīļi ar 32 punktiem atrodas 21.pozīcijā, bet igaunis Tanels Rēsna un latviešu kantētājs Ilvars Skūltāns ar 11 punktiem ieņem 29.vietu.

Kopumā čempionātā ieplānoti 14 posmi, no kuriem desmitais augusta vidū tiks aizvadīts Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!