Foto: Publicitātes foto

Trešdien Igaunijas pilsētā Somerpalu norisinājās motokrosā pazīstamās Leoku ģimenes rīkotās motokrosa sacensības. Izrādot cieņu Leoku ģimenei, u zšīm sacensībām devās arī vadošais Latvijas motokrosists Matīss Karro un kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Divu braucienu summā Matīss ierindojās otrajā vietā, bet Superfinālā, startējot no pašām beigām, sportists aizcīnījās līdz trešajai vietai.

"Pirmajā braucienā man izdevās "izcelt" startu, taču pirmajā līkumā kāds trāpīja pa motocikla aizmuguri un izstūma mani no trases," stāsta Matīss. "Vēlāk aizcīnījos līdz otrajai vietai, ar ko finišā biju apmierināts. Arī otro startu "izcēlu", taču vēlāk Tanels Leoks un Jevgēņijs Bobriševs man aizbrauca garām un es paliku trešais. Tas man divu braucienu summā deva augsto otro vietu.".

"Pēc tam sekoja superfināls. Gribējās paņemt labu startu, taču diemžēl uzsāku par ātru un ieskrēju starta barjerā. Turpināju no absolūti pēdējās vietas, taču nepadevos un turpināju cīnīties. Vēlāk noķēru un apdzinu daudzus braucējus, beigās izcīnot trešo vietu," finālbrauciena notikumus komentē latviešu braucējs. "Prieks, ka noķēru un viņa mājas trasē apdzinu Leoku, kurš diemžēl vēlāk nokrita. Aizcīnījos līdz trešajai vietai, taču abi līderi bija atrāvušies diezgan tālu, tāpēc mierīgi finišēju savā trešajā vietā, ar ko biju ļoti apmierināts."

Uzvarēja šajās sacensībās, kurā sbieži vien piedalās arī vadoši pasaules sportisti, Jevgeņijs Bobriševs, bet otrais superfinalā palika Harijs Kullass. Viens no Leoku motokrosa dinastija spārstāvjiem, Tanels Leoks ierindojās astotajā vietā.

No Latvijas sportistiem MX1 klasē Somerpalu startēja arī Ivo Šteinbergs, Dāvis Līvs un Lauris Freibergs. Viņi superfinālā ieņēma attiecīgi piekto, sesto un devīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!