Foto: Reuters/Scanpix

Leģendārā F-1 pilota Mihaela Šūmahera dzīvība vairs nav apdraudēta, pēc sarunas ar ārstiem pavēstījis bijušais F-1 pilots Filips Štreifs.

"Man bija saruna ar Žerāru Saljānu [Šūmahera ārstējošo ārstu]. Viņš teica, ka situācija joprojām ir smaga, taču, par laimi, viņa dzīvība nav apdraudēta," izteicies Štreifs. "Katru dienu ārsti skenē galvu, lai redzētu, kā mazinās hematoma. Ja vēl pirmdien tā bija abpusēja, tad tagad skar tikai vienu smadzeņu puslodi. Tas ir nozīmīgs progress."

"Ja hematoma turēsies vēl ilgi, tad, visticamāk, Šūmahera labā puses visu mūžu paliks paralizēta. Tāpat viņš var zaudēt balsi," bilda Štreifs.

Tomēr F-1 leģendas un Šūmahera ģimenes oficiālā pārstāve Sabīne Kēme vēlāk kategoriski noraidījusi visas izskanējušās runas par viņa veselības stāvokli. Pēc Kēmes teiktā, Šūmahera stāvoklis joprojām ir stabils, bet kritisks. Kēme uzsver, ka visas ziņas, ko izplata mediji un ko nav teikuši Šūmahera menedžments vai ārstējošie ārsti, ir tikai baumas un spekulācijas.

"Mihaela stāvoklis joprojām ir kritisks, bet stabils. Vēlamies viest skaidrību, ka jebkura informācija par Mihaela veselību, ko neizplata ārsti vai viņa oficiāli pārstāvji, ir uzskatāma par baumām un spekulācijām. Ģimenei šobrīd rūp tikai Mihaela veselība," teikts Kēmes paziņojumā.

Tikmēr kādas vācu sporta klīnikas vadītājs Johans Pails Vācijas masu medijiem atklājis, ka Šūmahera galva un smadzenes cieta jau 2009.gadā. Toreiz Šūmahers piedzīvoja kritienu ar motociklu, braucot sacīkšu trasē Spānijā. Kritienā vācietim cieta mugurkaula artērija un smadzenītes.

Jau ziņots, ka Šūmahers 30.decembrī slēpošanas laikā piedzīvoja kritienu un ar galvu atsitās pret akmeni. Šobrīd Šūmahers joprojām atrodas mākslīgajā komā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!