Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas pirmā F-1 posma rīkotāji cer Soču trasē uzņemt vismaz 46 tūkstošus skatītāju, ziņo vietējie mediji.

"Sacensību dienā plānojam uzņemt 46 tūkstošus skatītāju," izteicies Krievijas "Grand Prix" orgkomitejas vadītājs Sergejs Vorobjovs. "Spriežot pēc tā, kā sākusies biļešu tirdzniecība, mums, iespējams, būs jādomā par papildu skatītāju vietu izveidošanu. Kopumā sagaidām, ka sacīkšu nedēļas nogalē trasi apmeklēs vairāk kā 100 tūkstoši līdzjutēju, un tas ir minimālais skaits."

Rīkotāji gan sagaida, ka lielākā daļa skatītāju būs vietējie F-1 fani, ārzemmieki varētu būt tikai piektā daļa, taču ar katru nākamo posmu viņu skaits varētu palielināties.

"Ņemot vērā citu rīkotāju un mūsu pašu olimpisko spēļu pieredzi, pirmajā gadā sagaidām, ka ārzemju līdzjutēju skaits nepārsniegs 20%," saka Vorobjovs. "Esam pārliecināti, ka ar katru nākamo gadu viņu skaits palielināsies, jo mēs šobrīd detalizēti strādājam arī pie vīzu procesa atvieglošanas. Īpaši gan tas attiecas uz tā saucamo "F-1 saimi" - organizatoriem, komandām, ārvalstu medijiem. Tūristu vīzas iegūšana šodien vairs nav liela problēma, bet ja tā kļūs par galveno faktoru, kas aizkavēs līdzjutēju ierašanos, esam gatavi papildus strādāt ar atbildīgajām institūcijām."

Runājot par nākotni, Vorobjovs pavēstīja, ka nākamgad Krievijas F-1 posms varētu notikt maija sākumā, turklāt drīzumā tas varētu pārvērsties par nakts sacīksti.

"Eklstouna kungs piedalījās Soču paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā un pārliecinājās par Olimpiskā parka skaistumu," saka Vorobjovs. "Viņš izteica ideju par vakara sacīkstes aizvadīšanu Sočos. Nakts posms - tās ir papildu izmaksas, un ir jāapzina riski. Taču konceptuāli šī ideja mums patīk."

Kā zināms, pirmais Krievijas "Grand Prix" posms risināsies šā gada 12.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!