Latvijas autosporta uzņēmuma "Drive eO" komanda šobrīd Paikspīkā, Kolorado štatā, ASV, aizvada pirmos treniņus un kvalifikācijas braucienus, gatavojoties leģendārajām kalnā braukšanas sacensībām svētdien, 29. jūnijā. Kā īsā sarunā ar inženieri Andri Dambi noskaidrojis LTV7 raidījums "Tavs Auto", ar jauno elektromobili viss esot pilnīgā kārtībā un arī pilots Jānis Horeliks jūtoties labi.

Interesanti, ka elektromobiļi Paikspīkas sacensībās ir jāaprīko ar skaņas sirēnām, lai šo citkārt kluso spēkratu tuvošanos dzirdētu apkārtējie – tiesneši un skatītāji. Diemžēl sākotnēji uzstādītās sirēnas, lai arī atbilda tehniskajām specifikācijām, braucot lielā ātrumā, neesot bijušas dzirdamas. Šī iemesla dēļ trases tiesneši pirmajā dienā liedza veikt papildus braucienus. Vēlāk latvieši nopirkuši un uzstādījuši daudz jaudīgākas sirēnas – gluži kā policijas patruļmašīnām –, un tagad viss esot kārtībā.

"Esam priecīgi un cerīgi, kā vienmēr," intervijā pauž Andris Dambis, "tā kā – uz priekšu!"

Jau rakstījām, ka šis būs otrais gads un otrais mēģinājums "Drive eO" komandai pārspēt pasaulē slavenākā kalna – Paikspīkas – līkumus ikgadējās "Pikes Peak International Hill Climb" (PPIHC) sacensībās, kuras šogad norisināsies 92. reizi.

Konstruktori Andris un Kristaps Dambji šoreiz pilotam Jānim Horelikam izgatavojuši "Tesla Roadster 360" elektriskās piedziņas auto, bet nākamgad sola jau superauto, ar kuru cīnīties par uzvarām un ātruma rekordiem.

Atšķirībā no "eO PP01", šāgada auto modelī visa izmantotā elektronika ir "Drive eO" inženieru gara darbs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!