Izcīnījis trešo vietu sezonas noslēdzošajā Anglijas motokrosa čempionāta posmā, Latvijas sportists Matīss Karro ir kļuvis par šīs valsts motokrosa čempionu MX2 klasē, informē Karro preses dienests.

Uz pēdējo posmu Matīss devās ar 39 punktu pārsvaru pār otrās vietas ieguvēju. Lai arī pārsvars liels, pēdējā posmā vēl bija pieejami 75 kopvērtējuma punkti, kas nozīmēja to, ka Matīsam galvenais ir visos braucienos vismaz sasniegt finišu.

Kvalifikācijā Matīss ierindojās pirmajā vietā, bet trīs braucienu summā izcīnīja trešo vietu, kas bija pilnīgi pietiekami, lai kļūtu par Anglijas čempionu.

"Lai arī pārsvars bija 39 punkti, uztraukums pirms starta bija, jo trijos braucienos vēl varēja izcīnīt 75 punktus. Pirmajā braucienā izcēlu startu un tā arī nobraucu visu sacīksti pa priekšu," stāsta Matīss. "Otrajā braucienā no starta aizbraucu kā otrais, taču vēlāk izbraucu ārpus trases. Cīnījos par trešo vietu ar savu sīvāko konkurentu Melu Pokoku, kurš izrīkojās ļoti nesmuki - vienā no 180 grādu līkumiem viņš brauca pa iekšmalu, bet es - pa ārmalu; viņš paskatījās, kur esmu es, un tā vietā, lai turpinātu braukt pa iekšmalu, viņš izvēlējās braukt man virsū. Pēc pamatīga trieciena, kurā motociklam tika sabojāts radiators, nokritu un noslīdeju uz devīto vietu, tāpēc mierīgi noripoju līdz galam, lai tiktu pie punktiem."

"Trešajā braucienā "izcēlu" startu, taču vēlāk brauciens tika atcelts, jo viens no sportistiem piedzīvoja smagu kritienu. Arī otrajā reizē "izcēlu" startu, taču vienā no līkumiem pieļāvu nelielu kļūdu un nokritu, tādējādi pazaudējot pirmo pozīciju. Drīz vien noķēru tā brīža līderi, un mēs abi gandrīz vienlaikus šķērsojām finiša līniju, taču šoreiz viņš bija par mata tiesu ātrāks," atceras Karro.

"Lai arī posmā paliku trešais, kas ir mans šīs sezonas sliktākais starts Anglijā, galveno darbu izdarīju – kļuvu par Anglijas MX2 klases čempionu, ar ko, protams, esmu priecīgs, jo šajā čempionātā startē spēcīgi braucēji," norāda Latvijas sportists. "Arī komanda priecīga, jo izpildīju sezonas galveno uzdevumu. Vēl atlikušas vienas sacīkstes, Nāciju kauss motokrosā, kurā centīšos sevi parādīt no labākās puses."

Anglijas čempionātā Karro otrās vietas ieguvēju sezonas kopvērtējumā apsteidza par 38 punktiem, bet trešās vietas ieguvējs Matīsam zaudēja 131 punktu.

Nākamais starts Matīsam Karro būs Nāciju krosā, kas septembra pēdējā nedēļas nogalē risināsies Latvijā, Ķeguma trasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!