Foto: Vida Press

Motocikla avārijā Itālijā bojā gājis bijušais F-1 pilots Andrea de Čezāriss, ziņo F-1 čempionāta oficiālā mājas lapa.

55 gadus vecais autosportists nenovaldīja braucamrīku un ietriecās šosejas betona apmalē. Atbraukušie mediķi secināja, ka de Čerāziss miris avārijas brīdī. Negadījums noticis netālu no Romas, kur dzīvoja de Čezāriss.

F-1 de Čezāriss debitēja 1980. gadā, pārstāvot "Alfa Romeo" komandu. Savas F-1 karjeras laikā itāļu pilots pārstāvējis tādas komandas kā "Alfa-Romeo", "McLaren", "Ligier", "Dallara",, "Tyrell", "Jordan" un "Sauber". No 208 "Grand Prix" posmiem, kuros de Čezāriss startēja, finišu viņš sasniedza tikai 72 sacīkstēs un savulaik bija ieguvis iesauku "Andrea de Avārija". Neveiksmīgākā itāļu pilotam bija 1986. gadā, kad viņš finišēja tikai vienā no 17 sezonas posmiem, Meksikas "Grand Prix", kurā izcīnīja astoto vietu. 1987. gadā de Čezāriss formāli nefinišēja nevienā posmā, taču divās sacīkstēs tika pie ieskaites, jo izstāšanās notika pēdējā aplī vai tika diskvalificēts konkurents.

Viņa kontā viens "pole position", viens ātrākā apļa rekords un 33 apļi, esot sacensību vadībā. Uz goda pjedestāla itāļu pilots kāpa piecas reizes, bet nekad uz augstākā pakāpiena. Augstākais rezultāts viņam bija otrā vieta Vācijas un ASV posmos. No F-1 de Čezāriss atvadījās 1994. gadā un pievērsās valūtas maiņas biznesam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!