Foto: Lotus/LAT

Franču pilots Romēns Grožāns pagarinājis līgumu ar Pirmās formulas (F-1) komandu "Lotus" un paliks tajā vismaz līdz nākamā gada izskaņai, informē komanda.

Pašlaik 28 gadus vecais Grožāns "Lotus" komandu pārstāv jau kopš 2011.gada, kad vēl bija tās testpilots. Sacensībās sportists pie šīs vienības formulas stūres sēdās gadu vēlāk. Savukārt savu debiju F-1 sacensībās francūzis piedzīvoja 2009.gadā, kad septiņas sacīkstes aizvadīja "Renault" rindās.

"Kopā ar "Lotus" komandu sadarbojamies jau ilgāku laiku, turklāt nevēlējos vienību pamest pēc tik vājas sezonas, kāda mums bijusi šogad," "Lotus" mājaslapā citēts Grožāns. "Zinu, ko katrs šajā komandā spējīgs paveikt, tāpēc es justos slikti, ja tagad atstātu "Lotus". Šosezon piedzīvotie brīži vai nu var padarīt stiprāku vai iznīcināt. Domāju, "Lotus" tikai mācīsies no tā, kas notika šogad."

Tieši pirmās divas sezonas kopā ar "Lotus" komandu Grožānam bija tās veiksmīgākās, kad 2012.gadā viņš ieņēma astoto vietu kopvērtējumā, bet nākamajā sezonā viņš jau bija pozīciju augstāk, turklāt sešas reizes pamanījās kāpt uz goda pjedestāla.

Šosezon viņam un komandai klājas pieticīgāk, jo 18 posmu laikā Grožāns izcīnījis tikai astoņus punktus un kopvērtējumā ieņem 14.vietu. Šī F-1 sezona noslēgsies šonedēļ, kad Abū Dabī posmā piloti varēs tikt pie dubulta punktu skaita.

"Lotus" vienība ar desmit punktiem Konstruktoru kausa ieskaitē šobrīd ieņem astoto vietu.

Savas F-1 karjeras laikā Grožāns uz goda pjedestāla stājies deviņas reizes, taču uzvaru līdz šim viņš nav izcīnījis.

Šajā sezonā "Lotus" komandu pārstāv arī venecuēlietis Pastors Maldonado.

Jau vēstīts, ka "Lotus" nākamajā sezonā pārstās sadarbību ar "Renault" un pāries uz "Mercedes" piegādātajiem dzinējiem ar mērķi, lai vienības sportisti posmos cīnās par visaugstākajām vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!